Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 21 Listopad 2021 13:01

Opća županijska bolnica Požega dobila novi MSCT uređaj

 

Opća županijska bolnica Požega dobila je novi MSCT uređaj koji će dodatno doprinijeti učinkovitosti pravovremene dijagnostike i pozitivnog ishoda liječenja pacijenata u svim kliničkim mogućnostima.

Tiskovnoj konferenciji povodom navedenoga prisustvovali su ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr. sc. Ivan Vukoja, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević, te djelatnici OŽB Požega.

Ravnatelj Vukoja zahvalio je Ministarstvu zdravstva i Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem što su osigurali nastavak pružanja kvalitete i kontinuirane zdravstvene skrbi u Požeško-slavonskoj županiji te svima koji su bili uključeni u realizaciju i financiranje nabave novog suvremenog MSCT uređaja u iznosu od 4,9 milijuna kuna.

“Nakon deset mjeseci intenzivnog rada uspjeli smo ishoditi suglasnost za novi MSCT uređaj s ciljem zadovoljavanja sve većih potreba. Iznos uređaja u potpunosti financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.” - naglasio je ravnatelj te rekao kako je očekivani početak rada uređaja 15. studeni ove godine.

Svoje zadovoljstvo izrazila je i županica Jozić rekavši kako ovaj uređaj može biti od životnog značaja svima koji dolaze u požešku bolnicu. „Velika zahvala ravnatelju Vukoji na svemu što je učinio kako bi do ovog trenutka došlo, zahvala i prethodnom ravnatelju dr. Željku Glaviću, ali prvenstveno Vladi Republike Hrvatske koja je prepoznale potrebe bolnice, potrebe poboljšanja zdravstvene skrbi stanovnika naše Slavonije i omogućila da se sredstvima iz državnog proračuna nabavi ovaj uređaj. Ponosni smo na našu bolnicu, a ovime podižemo zdravstvenu zaštitu u našoj županiji na još višu razinu.” - istaknula je županica.

 

Izvor fotografija: laganini.fm

Pročitano 1806 puta