Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 16 Listopad 2021 17:15

Bogat program i ponuda na sajmu Slavonski banovac

Slavonski banovac sajam je koji se održava po 12. put u Pakracu. Bogatom ponudom više od osamdeset izlagača te svim pratećim sadržajima, promiču se tradicionalne vrijednosti, spajajući potencijale ruralnog razvoja i turizma kao gospodarske grane koja se u ovom dijelu Hrvatske razvija iz godine u godinu.

Anamarija Blažević, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Pakraca prilikom otvaranja sajma, pozdravila je sve nazočne izlagače i natjecatelje, kao i okupljene te naglasila važnost ovoga sajma i održavanje tradicije sajmovanja. „Ovaj sajam važan je i zbog toga što objedinjuje različite aktivnosti, od gospodarstva, turizma, gastronomije i zabave za velike i male, ali predstavlja i promociju obrtništva,“ rekla je gradonačelnica.

Na otvorenju se prigodnim riječima obratila i izaslanica predsjednika hrvatske Vlade i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te čestitala organizatorima na uspješnom sajmu, kao i na višegodišnjem trudu. Županica se ovom prilikom osvrnula i na bogatu povijesnu i kulturnu baštinu pakračkog kraja, a čemu doprinosi i ovaj sajam. „S razlogom ste danas ponosni domaćin,“ zaključila je županica.

Otvorenju je, uz brojne građane, nazočio i izaslanik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU te ravnatelj Uprave za financije i informatičko-telekomunikacijske sustave Davor Huška i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

 

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 978 puta