Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 08 Listopad 2021 21:09

Županica Jozić „Ponosimo se svojim Veleučilištem”

Veleučilište u Požegi berbom grožđa obilježilo je dugogodišnju međunarodnu suradnju s kolegama iz Francuske. U berbi je, uz studente i profesore s InpoleFormation Brens koji su na praksi na Veleučilištu, sudjelovala je i županica Antonija Jozić.

Pročelnik poljoprivrednog odjela Veleučilišta mr. sc. Josip Mesić naglasio je kako je godina, zbog suša, bila iznimno teška, a zbog karakteristika grožđa koje je dozrijevalo ove godine, ono može ići u smjeru proizvodnje vina koja su pogodna za odležavanje. 

“Povezujemo se sa zemljama koje su jake u području vinogradarstva i vinarstva te vinskog turizma. Veleučilište ide u pravcu kreiranja novog programa ruralnog turizma gdje će onda i ovakve škole iz koje nam dolaze gosti biti uzor, gdje ćemo koristiti njihova iskustva i programe prilikom usporedbe i kreiranja naših novih aktivnosti,” rekao je Berislav Andrlić, prodekan na Veleučilištu i istaknuo kako je Veleučilište u Požegi najbolje veleučilište u Hrvatskoj po realizaciji međunarodne suradnje i Erasmus programa. 

Županica Jozić naglasila je kako je ponosna na rad na Veleučilištu te na znanje profesora, koje prenose na studente. „Na tome im od srca čestitam, a posebno se ponosimo time da ćemo u budućnosti imati Fakultet turizma i ruralnog razvoja. Naša županija poznata je po svojim vrhunskim vinarima i to je sigurno čvrst temelj razvoja na ovom području, čemu će pridonijeti i osnivanje tog fakulteta. Pri tom, Županija daje veliku podršku na uspostavi sve istraživačke i znanstvene infrastrukture koja je neophodna da bi se nivo nastave i edukacija podigao na još višu razinu,” zaključila je županica Jozić.

Zadovoljstvo ovom suradnjom izrazio je i direktor francuske škole Fabrice Crepieux.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 1114 puta