Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 27 Rujan 2021 14:33

U Glazbenoj školi Požega obilježen Europski dan jezika

 

Glazbena škola Požega kratkim prigodnim programom obilježila je Europski dan jezika kojemu je, uz ravnatelja Alena Kovačevića, mag.mus., prisustvovao i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Ravnatelj Kovačević istaknuo je kako upravo multietičnost našu sredinu, našu širu regiju i naš kontinent čini kulturno bogatim.

„Na tom tragu, glazbene škole u Hrvatskoj, pa tako i Glazbena škola Požega, također daju svoj obol svemu tome. U našoj školi, uz hrvatski jezik, uči se još engleski, talijanski, njemački i latinski, a od slijedeće školske godine, nadam se i ruski jezik.“ - rekao je ravnatelj Kovačević.

Ispred Požeško-slavonske županije, i u ime županice Antonije Jozić, sve okupljene učenike i profesore, pozdravio je zamjenik županice izrazivši zadovoljstvo što se u požeškoj Glazbenoj školi uče spomenuti jezici.

„Drago mi je što učite sve navedene jezike jer pjesme otpjevane na izvornim jezicima zasigurno zvuče puno ljepše. Kad dođem u Glazbenu školu uvijek volim reći da smo u prostoru gdje se koristi univerzalno pismo jer se vaše note i vaše partiture na svim jezicima čitaju isto.“ – istaknuo je zamjenik Troha.

Pročitano 662 puta