Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 25 Rujan 2021 11:14

"Vinum et poeta" - Večer poezije i vina

 

Ljubitelji poezije i vina, u sklopu podruma požeškog Veleučilišta, uživali su u trećem izdanju tematske manifestacije vinske poezije "Vinum et poeta" - večeri poezije i vina koja se održala u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Požega te Veleučilišta u Požegi, a kojoj je prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Sve okupljene, nazočne pjesnike i goste, na početku manifestacije pozdravila je predsjednica požeškog Ogranka Matice Hrvatske prof. Ljiljana Marić koja je rekla nešto više o samoj manifestaciji i provođenju natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu nadahnutu vinom ili vinogradom.

Zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha svim okupljenima poželio je da uživaju u dobroj poeziji i vrhunskoj kapljici.

Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu nadahnutu vinom ili vinogradom trajao je od lipnja do početka rujna ove godine, a pristigle pjesme razmatralo je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Ernesta Fišera, Marije Lamot i Siniše Matasovića.

Jednoglasnom odlukom povjerenstva za ovogodišnju pobjednicu proglašena je Lana Derkač s pjesmom „Loza i forenzika“.

Klapa sv. Lovro iz Požege uveličala je večer svojim glazbenim izvedbama s kojima je večer započela te se protezala kroz cijelu pjesničku i vinsku večer.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 1356 puta