Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 24 Rujan 2021 19:26

Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Brestovac

 

Povodom blagdana Sv. Mateja i Dana općine Brestovac, u dvorani mjesnog DVD-a održana je svečana sjednica kojoj su uz domaćina, općinskog načelnika Zdravka Mandića, brojne mještane, predstavnike policije, vojske, županijskih institucija i ustanova, nazočili i čelnici županijskih gradova i općina, te požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Ovom prilikom načelnik Mandić pozdravivši sve nazočne, osvrnuo se na proteklo razdoblje, promišljanje o aktualnim projektima, ali i najavio nove planirane projekte.

“Uz niz dobro iskorištenih potpora za projekte adaptacija mjesnih domova, izgradnje pješačkih staza, uređenje cesta, ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje, Općina Brestovac u proteklom je razdoblju povećanje prihoda najvećim dijelom usmjerila za kapitalna ulaganja u komunalnu infrastrukturu, jer upravo su takva ulaganja od posebnog značaja za kvalitetniji život u malim mjestima.“ – rekao je načelnik te je naglasio kako svakako treba spomenuti i dva projekta koja će uvelike promijeniti izgled općinskog središta.

„Na prvom mjestu to je izgradnja dječjeg vrtića u Brestovcu, projekt na koji čekamo još od 2013. godine. Zemljište za lokaciju je osigurano, a izrada projektne dokumentacije za objekt kapaciteta četiri dječje skupine sa popratnim sadržajem i opremom, u završnoj je fazi. Drugi jednako značajan projekt rekonstrukcija je križanja državnih cesta, odnosno izgradnja kružnog toka, projekt Hrvatskih cesta za koji je ishođena projektna dokumentacija, proveden postupak javne nabave, odabran izvođač, te se očekuje početak radova vrijednih 4 milijuna kuna.“ – istaknuo je načelnik Mandić.

Općina Brestovac svojim primjerom pokazuje i ostalim jedinicama lokalne samouprave kako je, uz kvalitetno pripremljene projekte i podršku Ministarstva, itekako moguće podići standard kvalitete življenja, ali i zaustaviti negativne trendove.

Uz blagdan Svetog Mateja, zaštitnika Općine, odlukom Općinskog vijeća, na današnjoj Svečanoj sjednici uručene su godišnje nagrade te priznanja zaslužnim pojedincima i društvima koji su dali svoj doprinos razvoju brestovačkog kraja.

Izvor fotografija: Slavonski.hr

Pročitano 1203 puta