Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 23 Rujan 2021 18:48

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U organizaciji Centra za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“, Grada Pakraca i Centra za socijalnu skrb Pakrac, u Velikoj vijećnici Kurije Janković u Pakracu, obilježen je Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u sklopu kojeg se po prvi put u Gradu Pakracu održala sjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, a kojoj je, uz ostale nazočne, prisustvovala i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Osnovni cilj Nacionalnog dana senzibiliziranje je društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira, a okruglim stolom i sjednicom Odbora za ravnopravnost spolova HS-a dao se poseban značaj i prilika da se na nacionalnoj razini razgovara o neravnopravnom položaju žena u Republici Hrvatskoj, posebice u ruralnim područjima.

Požeško – slavonska županija svojim primjerom jasno pokazuje da su predrasude o muško-ženskim odnosima potisnute te da žene na vrhu lokalne i regionalne hijerarhije ravnopravno vode borbu za boljom socijalnom slikom te ekonomskim i gospodarskim razvojem.

„Ponosna sam što su sa sjednice poslane poruke kako je ovo tema koja mora nadilaziti bilo kakve stranačke ili druge podjele, da nam je svima zajednički cilj borba protiv bilo kakvog oblika nasilja i nulta tolerancija na nasilje. Svatko od nas može i treba biti mali kamenčić u tom mozaiku – uostalom sve polazi od obitelji pa već tu možemo puno toga učiniti.“– rekla je županica Jozić.

 

Izvor fotografija: pakrackilist.hr

Pročitano 843 puta