Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 23 Rujan 2021 18:43

Brojni sudionici na radionici o energetskoj obnovi kuća održanoj u Pleternici

U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Pleternici je održana informativno-edukativna radionica o energetskoj obnovi kuća. Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća objavljen je 15. rujna, a građani su ga dočekali s velikim zanimanjem kako bi prijavili svoje kuće za sufinanciranje.

Kako bi bili što bolje informirani, brojni sudionici sudjelovali su na radionici gdje su imali prilike s djelatnicima Fonda proći sve dijelove Javnog poziva i detaljno se upoznati s načinom prijave.

Na radionici je sudjelovala i županica Antonija Jozić, koja je ovom prilikom izjavila kako joj je iznimno drago da će žitelji naše županije opet dobiti priliku i iskoristiti bespovratna sredstva za obnovu svojih kuća.

„Fond je ove godine osigurao značajna sredstva za energetsku obnovu kuća - čak 300 milijuna kuna. Po ovom pozivu je moguće dobiti i do 204 tisuće kuna poticaja, ovisno o mjerama energetske učinkovitosti koje će građani primijeniti u svojim domovima.“, rekao je voditelj Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije Mladen Ilijević.

Poziv je objavljen na internetskoj stranici Fonda, a sa zaprimanjem prijava započinje se 14.10. od 9 sati. Prijave koje budu prihvaćene, po završetku zaprimanja zahtjeva, moći će se realizirati u roku od 24 mjeseca.

Više informacija na stranicama Fonda.

Pročitano 1029 puta