Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 18 Rujan 2021 12:29

Izlagači na sajmu AgroTour Slavonija ponudili brojne domaće proizvode

Sajam poljoprivrede i seoskog turizma pod nazivom AgroTour Slavonija, i ove godine na Trgu Svetog Trojstva u Požegi obilježio je početak jeseni i poljoprivrednih radova, na kojemu su se predstavili poljoprivrednici iz cijele kontinentalne Hrvatske. Cilj sajma je okupiti proizvođače koji, osim standardnim, uzgajaju i poljoprivredne kulture koje nisu uobičajene i svakodnevno dostupne te predstavnike seoskih gospodarstava koja u svojoj ponudi, pored ugostiteljstva, imaju razne zabavne sadržaje.

U organizaciji Poljoprivredne televizije, već šestu godinu za redom ovaj sajam okuplja brojne posjetitelje, a želja im je hrvatskim poljoprivrednicima pomoći u razvoju poslovanja te im dati priliku da se predstave potencijalnim kupcima i poslovnim partnerima i prošire svoje tržište.

Unatoč svim poteškoćama pri organizaciji radi pandemije korona virusa, i ove godine bio je velik broj izlagača, njih oko četrdesetak, koji su Požežanima i drugim gostima ponudili brojne proizvode poput pekmeza, zimnice, suhomesnatih proizvoda, meda, mliječnih proizvoda, proizvoda od lavande, sireva, kolača i sl.

Okupljene je pozdravio gradonačelnik Požege Željko Glavić te iskazao zadovoljstvo zbog promoviranja domaćih proizvoda.

Čestitke organizatorima i dobrodošlicu izlagačima uputila je županica Antonija Jozić. “Želim svima iskazati dobrodošlicu u Požegu, na naš prekrasni barokni trg gdje ste izložili proizvode svojih vrijednih ruku i gdje ste došli u narodnim nošnjama uveličati ovaj veliki događaj za grad Požegu i cijelu županiju. Prigoda je ovo za prezentaciju, prigoda da se pokaže kultura, baština i tradicija cijele Požeško-slavonske županije,” rekla je županica.

Prisutne je pozdravio i zamjenik predsjednice Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Hrvoje Hefer, a  u sklopu sajma, u prostoru Hrvatske gospodarske komore u Požegi, održano je i edukativno predavanje na temu boljih prinosa uz uporabu organskih gnojiva.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 753 puta