Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 18 Rujan 2021 10:00

Popis stanovništva 2021. - popišite se putem sustava e-Građani

 

Započeo je postupak popisa stanovništva, a od ponedjeljka 13. rujna do 17. listopada, pod sloganom “Stvorimo zajedno sliku Hrvatske”, traje popis stanovništva, kućanstava i stanova i to u dvije faze, prva faza biti će provedena potpuno digitalno.

Županica Antonija Jozić, koja je ujedno i predsjednica popisnog povjerenstva u Požeško – slavonskoj županiji pozvala je sve žitelje županije koji su u mogućnosti samostalno se popisati da to i učine – „Putem sustava e-Građani popisala sam svoju obitelj, a ovim putem pozivam sve žitelje naše županije, da ukoliko su u mogućnosti, i sami izvrše popisivanje na ovaj način.“ 

Popis obuhvaća tri jedinice – stanovništvo, kućanstva i stanove, a u prvoj fazi, do 26. rujna, građani se mogu samostalno popisati kroz sustav e-Građani. U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivanje će provoditi popisivači na terenu, osobnim intervjuom sa stanovništvom te uz pomoć prijenosnih računala, popisati će sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale.

Cilj je popisa utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva, njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima te o obilježjima kućanstava i stanova, a njegovi rezultati služe i za analizu promjena u odnosu na prethodne popise te za prognoze budućih kretanja.

Sve informacije možete pronaći ovdje.

Pročitano 1945 puta