Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 12:01

Smotra folklora „Pakračko ljeto“ 2021.

 

Na središnjem trgu u Prekopakri, u organizaciji KUD-a „Seljačka Sloga“, jučer je održana 9. Smotra folklora „Pakračko ljeto“, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Pakraca i Turističke zajednice Pakrac.

Uz domaćina, na smotri su sudjelovali i GKUD iz Požege, KUD-ovi iz Bekteža, Lipika, Vrbja i Okučana, a prikazima tradicije i običaja naše Slavonije prisustvovali su i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević te zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Dubravka Arland, predsjednica KUD-a „Seljačka Sloga“ Prekopakra pozdravivši sve nazočne rekla je kako je ove godine sadržaj skromniji nego prethodnih godina, ali da su sretni što su opstali kao društvo i ostali na okupu.

„Napokon vas mogu pozdraviti nakon dvije godine pauze. Vrijeme mirovanja dosta nas je poljuljalo, jer pravih aktivnosti gotovo da nije niti bilo. To je za posljedicu imalo sve manji interes za folklor, naročito kod naše dječje sekcije koja je s tridesetak članova pala na nekoliko najupornijih.“ – rekla je predsjednica KUD-a u nadi da dolaze bolja vremena

Brojne Pakračane i mještane Prekopakre, pozdravila je i gradonačelnica Anamarija Blažević izrazivši zadovoljstvo što se polako vraća vrijeme pjesme i plesa, a sve prisutne u ime Požeško-slavonske županije pozdravio je i zamjenik županice Ferdinand Troha te uputio podršku u očuvanju baštine i tradicije našega kraja.

Izvor fotografija: pakrackilist.hr

 

Pročitano 1161 puta