Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 12 Rujan 2021 15:33

Održana 3. „Zmajada“ Aerokluba „Zlatna dolina“ iz Pleternice

 

Pleternički gradski Aeroklub „Zlatna dolina“, na poljoprivrednom aerodromu Ivandvor, u suorganizaciji s Aeroklubom Požega, Zajednicom tehničke kulture Požeško-slavonske županije, grada Požege i Republike Hrvatske te Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, na radost brojne djece i ljubitelja ovakve vrste sporta, organizirao je 3. „Zmajadu“.

Uz domaćina, manifestaciji su prisustvovali i predstavnik Hrvatske zajednice tehničke kulture Mirko Mesić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, kao i sudionici aerokluba iz Požege, Našica, Osijeka i Đakova.

Gradonačelnica Marija Šarić svima je poželjela dobru zabavu te istaknula kako je upravo na ovome mjestu nedavno snimljen film o tome čemu je sve ovaj aerodrom služio za vrijeme Domovinskog rata.

„Izuzetno mi je drago da će ovo mjesto uskoro biti proglašeno i uzletištem te ćemo ga tijekom godine moći više koristiti nego što je to bilo do sada. Tradicija aerokluba i tehničke kulture pokazala se izuzetno dobrom, a vidimo da nam svake godine dolazi i sve više djece." - rekla je gradonačelnica Šarić

"Drago mi je da su danas, puno godina poslije rata, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Aeroklub „Zlatna dolina“ i brojni entuzijasti okupljeni oko ovog sporta te što nastoje ovaj prostor učiniti uzletištem, a u tome će imati i našu potporu.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha te poželio svim natjecateljima puno uspjeha

Izaslanik Hrvatske zajednice tehničke kulture Mirko Mesić rekao je kako mu je velika čast biti na ovom današnjem skupu, sudjelovati u provedbi natjecanja te da ga izuzetno veseli što se okupio veliki broj djece koji su prepoznali tehničku kulturu kao izvor znanja i svoga razvoja.

Za sve natjecatelje osigurani su besplatni zmajevi, a pobjednik će biti onaj čiji zmaj najviše poleti.

Izvor fotografija: 034portal.hr

Pročitano 682 puta