Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 11 Rujan 2021 19:36

Državno prvenstvo Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu

 

Ovoga vikenda Lovački savez Požeško-slavonske županije domaćin je 26. Državnog prvenstva HLS-a u lovnom streljaštvu i 16. revijalnog natjecanja, na najpoznatijem hrvatskom strelištu za lovno streljaštvo, u Bzenici pokraj Pleternice.

Strijelci će se nadmetati u sve tri lovačke discipline: trapu, parkuru i lovačkom karabinu te revijalno u gađanju vepra u pokretu, a najbolji će u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji odnijeti titulu državnog prvaka. Nastupit će ekipe iz svih hrvatskih županija i Grada Zagreba, a koje su članice HLS-a. Svaku ekipu činit će 6 natjecatelja koji su svoje sudjelovanje izborili kroz kvalifikacije na razini lovačkih saveza županija, a ukupno će nastupiti više od 150 strijelaca.

Današnjem otvorenju Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza prisustvovali su i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, te dugogodišnji predsjednik HLS-a Đuro Dečak.

Sve okupljene pozdravio je domaćin Branko Bertelović, predsjednik Županijskog lovačkog saveza koji je uputio zahvalu Požeško-slavonskoj županiji, gradu Požegi i Pleternici koji uvijek daju veliku podršku lovačkim natjecanjima.

Ispred Požeško-slavonske županije i u ime županice gospođe Antonije Jozić sve prisutne pozdravio je zamjenik županice Ferdinand Troha te poželio svim natjecateljima puno sportskog uspjeha, a gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić natjecanje je otvorila pucnjem iz puške na leteću metu.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1041 puta