Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 10 Rujan 2021 15:14

Obilježen Dan Grada Kutjeva i blagdan nebeske zaštitnice Male Gospe

 

Povodom Dana grada Kutjeva i blagdana Male Gospe prije početka Svečane sjednice Gradskog vijeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata, a počast su odala brojna izaslanstva među kojima i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i zamjenik županice Požeško – slavonske županije Ferdinand Troha. Molitvu i blagoslov uz kapelicu na groblju sv. Marka održao je župnik Ivan Štivičić iz kutjevačke župe Rođenja Blažene Djevice Marije.

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva održana je u gradskoj kino dvorani, a na samome početku obratio se predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva Darijo Gotštajn koji je kratko pozdravio nazočne te ujedno i otvorio svečanu sjednicu, nakon čega je prikazan kratki film u kojem su predstavljeni projekti, programi, odnosno sve što je učinjeno u proteklih godinu dana u Gradu Kutjevu.

„Iz dana u dan život našim sugrađankama i sugrađanima želimo učiniti boljim i lakšim te konstantno težimo poboljšanju uvjeta i podizanju standarda života naše zajednice. U ovome trenutku brojni su projekti u realizaciji, a koji će naš grad učiniti mjestom ugodnog boravka i življenja.“ – rekao je gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir te je istaknuo kako u planu imaju 6 kapitalnih projekata.

Čestitke gradskoj upravi, gradonačelniku Budimiru, ali i svim Kutjevčankama i Kutjevčanima za njihov dan uputili su Davor Huška, izaslanik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU i ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca gospođa Anamarija Blažević te izaslanica predsjednika RH gospođa Jadranka Žarković.

Zamjenik županice Ferdinand Troha čestitao je na svemu onome što je postignuto za boljitak grada Kutjeva i njegovih stanovnika.

„Svjedočili smo filmu koji nam je pokazao što je to sve u našem Kutjevu učinjeno u proteklom razdoblju te možemo reći kako ste uistinu podigli standarde življenja. Za Kutjevo kažu da je u kutu Zlatne doline te je zato i dobio naziv Kutjevo, ali on nipošto nije grad na marginama nego grad koji je kroz svoju povijest pokazao da je upravo u onom razdoblju kada je Kutjevo bilo prosperitetno tada i cijela naša Zlatna dolina napredovala.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Na samome kraju održan je najsvečaniji trenutak sjednice kada su uručene zahvalnice Grada Kutjeva ovogodišnjim laureatima Krunoslavu Paviću, umirovljenom profesoru engleskog jezika kutjevačke osnovne škole, DVD-u Kutjevo, Dušku Bijeliću, HNK Graševina, te Leoni Zorić i Ljubici Marković za vrhunska postignuća i osvojene nagrade u natjecanjima iz raznih predmeta, uzorno ponašanje te spremnost na suradnju s učiteljima i drugim sudionicima nastavnog procesa.

Pročitano 678 puta