Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 15:46

Prezentacija unutarnjeg uređenja objekta Spahijski podrum

 

Revitalizacija Spahijskog podruma dio je projekta Svijet graševine iz 2015. godine, u kojem se kao jedna od inačica ovoga brenda krovne vinske destinacije regija Slavonije i Podunavlja, uključuje kao jedna od sastavnica posjetiteljske infrastrukture turizma vina Požeško-slavonske županije, uz Kuću graševine u Kutjevu i Muzej bećarca u Pleternici.

Prezentaciji su prisustvovali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, Davor Huška, ravnatelj Uprave za financije i informacijsko-telekomunikacijske sustave u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević te gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić.

Gradonačelnica Blažević rekla je kako će veliki projekti kao što je projekt Spahijskog podruma u budućnosti ostaviti značajni utjecaj na sve buduće generacije.

„Spahijski podrum je prostor koji ima puno raznih povijesnih priča, mitova i legendi. Uz njega se veže jedan određeni dio pakračke povijesti te je ovo prostor preko kojega smo mi odrastali. Ponosna sam na naše partnere u ovome projektu koji znaju kako napraviti dobar projekt te kako ga u konačnici i provesti.“ – rekla je gradonačelnica te je naglasila kako joj je želja da ovaj projekt bude primjer u provođenju budućih europskih projekata.

„Ovaj projekt, koji je više kulturno-turistički, projekt je koji će zasigurno doprinijeti razvoju kulturnog turizma na području Požeško-slavonske županije. Vjerujem da će svi projekti koje ćemo u budućnosti prijavljivati biti održivi i itekako značiti za daljnji razvoj naše županije.“ – rekla je županica Jozić te poželjela gradu Pakracu i gradonačelnici Blažević veliki broj posjetitelja i turista koji će doći u grad Pakrac i Požeško-slavonsku županiju upoznati se sa bogatom kulturnom baštinom.

„Kako i na koji način svoju kulturnu baštinu i one resurse s kojima raspolažete staviti u funkcije daljnjeg razvoja upravo je prikazano ovim projektom Spahijskog podruma. Zadovoljstvo mi je obilaziti projekte koji se realiziraju iz fondova Europske unije upravo u smjeru obnove i očuvanja kulturne baštine, a najviše radi očuvanja našeg identiteta.“ – rekla je ministrica Tramišak te je naglasila kako Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU uvijek stoji na raspolaganju pri ostvarivanju ovakvih projekata.

Izvor fotografija: compas.com.hr

Pročitano 916 puta