Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 05 Rujan 2021 12:03

Održana tradicionalna Smotra folklora „Pjesmom u jesen“

 

U organizaciji članova HKUD-a „Slavonija“ iz Jakšića održana je 19. Smotra folklora „Pjesmom u jesen“  pod pokroviteljstvom općine Jakšić, Požeško-slavonske županije i Turističke zajednice „Zlatni Papuk“.

Mimohodom od općinske zgrade, sve do pozornice na školskom igralištu, uz lijepo uređene konjske zaprege i pjesmu brojnih kulturno-umjetničkih društava, svečano je započela ova tradicionalna manifestacija kojoj su uz mještane Jakšića prisustvovali i načelnik općine Ivica Kovačević, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, te brojni drugi posjetitelji.

Sve prisutne štovatelje tradicijskih običaja i naše prelijepe Slavonije pozdravili su predsjednik HKUD-a „Slavonija“ Dario Pažin, zamjenik županice Ferdinand Troha te načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, koji je smotru službeno i otvorio.

„U ime Požeško-slavonske županije, županice gospođe Antonije Jozić i u svoje osobno ime, čestitam Jakšićanima na ovoj predivnoj manifestaciji, a posebno organizatoru na svim sadržajima koje su uspjeli pripremiti i ostvariti.“ – rekao je zamjenik Troha te poželio svima da uživaju u bogatstvu nošnji i običajima tradicije.

Načelnik Kovačević rekao je kako su, obzirom na sve uvjete i okolnosti jako zadovoljni.

„Ove godine nismo željeli ići u širinu, ali odaziv kulturno-umjetničkih društava je odličan. Presretan sam jer je jučer održana prelijepa Fišijada na kojoj su se ljudi izvrsno zabavili, od onih najmanjih do onih najstarijih.” - rekao je načelnik.

Nakon smotre folklora večer je upotpunjena ugostiteljskom ponudom domaćih KUD-ovaca, a predstavnici domaćih tvrtki i OPG-a na štandovima su ponudili svoje domaće proizvode.

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 1776 puta