Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 02 Rujan 2021 14:34

Obilježena 30. godišnjica stradavanja civila u Pakračkim vinogradima

Udruga civilnih invalida i stradalnika Domovinskog rata Grada  Pakraca i Hrvatskog feniksa – Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja obilježena je 30. godišnjica stradavanja civila u Pakaračkim vinogradima.

Neposredno prije same komemoracije u spomen na stradale do spomenika u vinogradima dotrčali predstavnici maratonaca „Glasnici istine“ i Udruge maratonaca SMŽ „Heroji ne umiru“ zajedno maratoncem Duškom Štrbcem.

Vijence su položili članovi obitelji stradalih civila, brigadir Šćepo Šutalo, kao izaslanik predsjednika RH, Anamarija Blažević, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca, kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, Marko Ratković, izaslanik ministra hrvatskih branitelja i brigadir Petar Matanović, izaslanik ministra obrane, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana i brojni drugi.

Molitvu i blagoslov predvodio je pakrački župnik vlč. Jozo Zorić, a potom je blagoslovio i ploče na koja su upisana mjesta stradanja hrvatskih branitelja i civila iz 1991. godine. Spomen ploče će članovi Moto kluba „Vitezovi tame“ odvesti u Udbinu u Crkvu hrvatskih mučenika gdje će biti postavljene na za to pripremljeno mjesto.

 

Fotografije: compas.com.hr

Pročitano 993 puta