Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 12:50

Održana završna večer Aurea Festa 2021. uz tradicionalne „Zlatne žice Slavonije“

 

Na središnjem požeškom trgu, uz izvedbu dvadeset novih skladbi koje su izvela poznata imena tamburaške glazbe poput Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka Štefa, Slavonskih lola, Garavuša, Ane Baketarić i drugih, sinoć je završen ovogodišnji Aurea Fest Požega.

Uz gradonačelnika grada Požege Željka Glavića te županicu Požeško-slavonske županije Antoniju Jozić, festivalu su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, ministar obrane Mario Banožić te brojni Požežani i štovatelji festivala s tradicijom dužom od pola stoljeća.

Na samome kraju, otvarajući ujedno poziv za sudjelovanje na sljedećem tamburaškom festivalu u Požegi, požeški gradonačelnik Željko Glavić prigodnim je riječima zatvorio ovogodišnji Aurea Fest rekavši kako se pjesma u Slavoniji uvijek prenosila s koljena na koljeno, s puno ljubavi i šokačkog ponosa.

„Njegovanjem tamburaške glazbe u svojih više od pola stoljeća postojanja, požeški je festival dokazao da živi s vremenom, sa svojom Požegom i njezinom dugovječnom bogatom kulturom i povijesti.” - rekao je gradonačelnik.

Pročitano 850 puta