Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 28 Kolovoz 2021 12:02

Festivalom običaja i kulturne baštine otvoren Aurea fest

Festivalom običaja i kulturne baštine službeno je otvoren Aurea fest, koji se održava 27. do 29. kolovoza u Požegi. Kao i do sada, pjesmom, plesom i običajima naših starih dostojno je započeo najdugovječniji tamburaški festival.

Trgom sv. Trojstva tako su u svečanoj povorci kulturno – umjetnička društva pokazala svu raskoš i ostavštinu naših predaka. Titulu najgizdavije Šokice Aurea festa Požega ove je godine ponijela je Marija Rubilović iz Gornjih Andrijavaca, prva pratilja je Melita Tušek iz Pleternice, a druga pratilja Marija Alaber iz Zagrađa.

Nagrade gizdavim djevojkama i snašama uručili su zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević i zamjenik županice Ferdinand Troha.

U svečanoj povorci i na pozornici nastupili su Gradska glazba i povijesna postrojba “Trenkovi panduri” Požega, Požeške mažoretkinje, Gradska straža Požega, KUD “Požeška dolina”, folklorni ansambl Požega, KUD “Ivo Čakalić” Kaptol, Zavičajno društvo “Rama” Pleternica, HKUD “Slavonija” Jakšić, Matica Slovačka “Kukučin-Kuntarić”, KUD “Bektež” Bektež, KUD “Šijaci” Biškupci, Češka beseda Bjeliševac, KUD “Berda” Brestovac, Muška pjevačka skupina “Grabarčani” i KUD “Orljava” Pleternica.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 1013 puta