Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 24 Kolovoz 2021 10:15

Punjenjem vina najavljen Aurea fest

Ceremonija etiketiranja i punjenja vina tradicionalno je održana u podrumu Kutjeva d.d., a čime je službeno i započeo Aurea fest. Glazbeni dio festivala traje od 27. do 29. kolovoza u Požegi, gdje će nastupiti brojne estradne zvijezde.

Tradicionalnom punjenju festivalskog vina uz gradonačelnika Požege Željka Glavića, direktora Aurea festa Ivana Bunjevca, člana Uprave Kutjeva d.d. Dinu Galića te brojne ostale, sudjelovala je i županica Antonija Jozić.

Član uprave Kutjeva d.d. Dino Galić rekao je kako je za ovogodišnje festivalsko vino pripremljena  vrhunska graševina berbe 2020. godine, šampiona Festivala graševine, dok je drugo vino Maximo nero iz 2016.

„Aurea fest iznimno je vrijedan turistički i gospodarski sadržaj naše županije te prilika domaćim OPG-ovima, ali i ugostiteljima i obrtnicima. Hvala svima koji su u ove 52 godine stvarali ponajprije Festival Zlatne žice Slavonije, a potom i Aurea fest, čineći ga sve prepoznatljivijim, a time ujedno brendirajući Grad i Županiju.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Gradonačelnik Požege Željko Glavić izjavio je kako simbioza vina i festivala stvara krasnu priču, koja iz godine u godinu oblikuje festival.

Nakon etiketiranja vina, organizatori su održali i službeno predstavljanje programa.

 

Izvor fotografija: slavonski.hr

Pročitano 750 puta