Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 13:04

25. „Bekteški susreti“

Članovi KUD-a Bektež organizirali su jubilarne 25. „Bekteške susrete“, smotru folklora na kojoj je sudjelovalo još pet kulturno – umjetničkih društava i pjevačkih skupina iz Slavonije.

Predsjednik KUD-a Bektež Duško Bijelić, na početku je pozdravio nazočne, a među kojima je bio i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Ove jubilarne susrete otvorio je zamjenik županice Ferdinand Troha, a koji uvijek rado posjećuje navedenu manifestaciju. Čestitao je na ovom velikom jubileju te zaključio kako su našu županiju predstavljali, na prekrasan način, na brojnim smotrama i natjecanjima. Zamjenik županice i otvorio je ovu smotru i poželio još puno istih, kako bi se kulturna baština očuvala i zaštitila.

Običaje, pjesme i plesove svoga kraja KUD-ovi: Folklorni ansambl Broda iz Slavonskog Broda, KUD "Drenjanci" iz Drenja kraj Đakova, KUD "Seljačka sloga" iz Prekopakre kraj Pakraca, Ženska pjevačka skupina "Drumarice" iz Brodskog Stupnika te domaćini KUD Bektež. Nakon folkloraša posjetitelje je zabavila amaterska glumica Irena Matković iz Starog Slatinika sa svojim monologom "Čija vodenica najbolje melje" na tekst koji je napisao Zvonimir Toldi.

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1063 puta