Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 22 Kolovoz 2021 08:32

Trg bećarca bogatiji za još turističkih sadržaja

Trg bećarca u Pleternici bogatiji je za još jedan turistički sadržaj, a to je Suvenirnica, koja je izgrađena u sklopu projekta „Kulturna ruta bećarca i gange“. U sklopu suvenirnice bit će i Info centar, a u kojemu će se, svi koji budu dolazili u Pleternicu, moći informirati o gradu u koji su došli.

Suvenirnica posjetiteljima nudi proizvode koji promiču kulturnu baštinu i gospodarstvo pleterničkog područja, a svečanom otvorenju uz pleterničku gradonačelnicu Mariju Šarić, sudjelovala je i sadašnja županica Antonija Jozić, dosadašnja gradonačelnica Pleternice, koja je ova projekt i pokrenula, Barbara Rudež, dikrektorica Poduzetičkog centra Pleternica te brojni drugi,

Brabara Rudež, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica prilikom svečanog otvorenja istaknula je kako se naglasak želi staviti na „Pleterničku korpu“ i kako će kroz suvenirnicu predstavljati lokalne proizvođače. Ujedno je naglasila kako će suvenirnica biti polazna točka svim posjetiteljima, gdje na jednom mjestu, mogu dobiti sve važne turističke informacije.

„Suvenirnica je projekt koji pripremamo već dugi niz godina, a još od osnivanja Zadruga „Pleternička korpa“ te mi je stoga iznimno drago da smo danas otvorili suvenirnicu. Trg bećarca sada nudi izvrstan turistički sadržaj, jer uz Terra Panonicu, Suvenirnicu, a uz nju i Info centar, posjetitelji koji dođu u naš grad moći će provjeriti koje sve sadržaje nudi Pleternica. Sa suvenirnicom smo dobili zaokruženi turistički proizvod.“ – rekla je gradonačelnica Šarić.

Županica Antonija Jozić, kao i dugogodišnja pleternička gradonačelnica te začetnica projekta, istaknula je kako je sretna zbog dovršetka i otvorenja Suvenirnice.

„Želim čestitati Gradu Pleternici, Poduzetničkom centru Pleternica te zadruzi Pleternička korpa na završnici naše prekogranične suradnje na ovom projektu. Svečano otvorenje, prigodno je uoči devetnice Gospi od Suza kada najveći broj posjetitelja i hodočasnika dolazi u grad Pleternicu. Pleternicu, i njene turističke sadržaje posjetio je i veliki broj učeničkih grupa, a uvjerena sam kako će se dobar glas prenijeti i dalje te kako će Suvenirnica i Info centar tome pridonijeti.“

Pročitano 1274 puta