Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 11 Kolovoz 2021 12:42

Otvorena izložba „Trending #HGSS70“ Hrvatske gorske službe spašavanja

 

Svojom izložbom tweetova na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega, Hrvatska gorska služba spašavanja još je jednom otkrila svoju kreativnu stranu, a povodom 70. obljetnice postojanja, na izložbi koja je nagrađena krovnom hrvatskom PR nagradom GrandPrix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji komunikacije događaja, predstavljene su najkreativnije objave na društvenoj mreži Twitter.

Otvorenju izložbe prisustvovali su Jadran Kapović, pročelnik komisije za informiranje i analitiku HGSS-a, Josip Kraker, pročelnik HGSS stanice Požega, ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo, zamjenik županice Ferdinand Troha, te Josip Lisjak, predstavnik grada Požege.

Pročelnik HGSS stanice Požega Josip Kraker naglasio je kako su humorističkim tweetovima s upozorenjima za turiste doista prepoznati na društvenim mrežama te je nazočne ukratko upoznao s povijesti HGSS-a koji od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama.

„Požeška Stanica osnovana je 1969. godine kao tada jedina stanica u istočnoj Hrvatskoj, a danas članstvo stanice čine 42 volontera različitih specijalnosti.“ – istaknuo je Kraker.

Jadran Kapović, pročelnik Komisije za informiranje i analitiku HGSS-a naglasio je kako je privilegija spašavati ljudske živote.

„Nalazimo se u poziciji gdje naše odluke doista nekome mogu produžiti život.“ – istaknuo je Kapović.

„Vjerujem kako će puno posjetitelja uživati u ovoj izložbi. Zahvaljujem HGSS-u na svemu što svakodnevno čini pomažući ljudima u potrebi.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

 

Izvor fotografija: Požeški vodič

Pročitano 1119 puta