Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 10 Kolovoz 2021 18:42

Proslava svetkovine sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije

 

Povodom blagdana sv. Lovre, nebeskog zaštitnika Požeške biskupije održano je središnje biskupijsko slavlje koje je okupilo brojne vjernike na otvorenom prostoru ispred Biskupskoga doma, neposredno uz Svečevu crkvu, jednu od najstarijih sakralnih objekata u Požegi s kojim je povezana snažna povijesno-kulturna baština našega grada.

Biskupijsko slavlje predvodio je kotorski biskup msgr. Ivan Štironja u zajedništvu s požeškim dijecezanskim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, kanonicima, svećenicima, vjernicima Katedralnog arhiđakonata i drugih dijelova Požeške biskupije, a misnom slavlju prisustvovala je i Požeško-slavonska županica Antonija Jozić zajedno sa gradonačelnikom grada Požege Željkom Glavićem.

Budući da je sv. Lovro zaštitnik i Caritasa Požeške biskupije, na slavlju su sudjelovali i Caritasovi volonteri iz svih župa Požeške biskupije, biskupijski stipendisti Zaklade za siromašne učenike i studente, korisnici Caritasove kuhinje, te drugi vjernici.

Na početku misnog slavlja požeški biskup Antun Škvorčević izrekao je dobrodošlicu svim nazočnim vjernicima.

„Neka nas sv. Lovro još dublje poveže s Isusovom žrtvom ljubavi te njezinom snagom pobjeđujmo težinu svakodnevice i poput Njega budimo dionici konačne pobjede nad zlom i smrću u Isusu Kristu uzdignuti u puninu i smisao našeg postojanja.“ – istaknuo je msgr. Škvorčević.

Pročitano 863 puta