Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 23 Srpanj 2021 12:03

„Požeško-slavonska županija po projektima energetske obnove među prvima je na području Hrvatske“

 

U obnovljenoj zgradi DVD-a Buk održana je završna konferencija projekta energetske obnove ukupne vrijednosti 615.044,13 kuna, od čega je 60 posto sufinancirano sredstvima Europske unije, a završnoj konferenciji prisustvovala je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

DVD Buk najstarije je vatrogasno društvo nakon DVD-a Pleternica na ovom području, a ova obnova bit će novi iskorak ne samo za tamošnje vatrogastvo, već i za kvalitetu života cijele zajednice.

Predsjednik DVD-a Buk Vinko Jušić zahvalio je gradonačelnici Mariji Šarić, ali i županici Antoniji Jozić koja je kao gradonačelnica Pleternice pokrenula uspješan niz projekata.

„Vatrogasno društvo sa svojim resursima radi i služi cijelom naselju, pa tako i naša infrastruktura, naš Dom i svi pripadajući objekti služe cijelom mjestu, svim društvima i udrugama za razna događanja, za koje se nadam da će ih biti u velikom broju. S ovom obnovom, koja je zasigurno najveća investicija u više od 80 godina od kako je dom izgrađen, dobili smo prostor primjeren 21. stoljeću.” - naglasio je predsjednik Jušić.

“U ovom ciklusu energetske obnove devet će zgrada biti obnovljeno. Još su ostala tri projekta koja se trenutno provode i završavaju na području naselja Buk, tri europska projekata – DVD Buk, Športsko rekreacijski centar Buk i Mali dom kulture, uz uložena i dodatna sredstva u radove koji nisu bili predviđeni energetskom obnovom došli smo do vrijednosti od oko dva i pol milijuna kuna koja se ulažu u ovo područje.“ - rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

“Vaše zajedništvo, vaša okupljanja i vaše podržavanje dobrih projekata i aktivnosti, rad na općem dobru kojeg vi inicirate s područja mjesnog odbora, rezultiraju i kvalitetnim projektima koji su nužni kako bi mogli kvalitetno živjeti u vašem naselju. Ovo čemu svjedočimo rezultat je zajedničkog rada, prvenstveno vas iz DVD-a Buk koji ste potaknuli ovo pitanje, nas iz Grada Pleternice koji smo to tada prihvatili, te sada tima u gradu s gradonačelnicom Šarić koji je završio projekt. Čestitam vam na svemu što ste učinili te vjerujem kako će Buk i dalje biti mjesto investicija, novih ideja i projekata. Podsjetit ću da je i Požeško-slavonska županija po projektima energetske obnove u top tri na području Hrvatske i s obzirom na to sve, vjerujem kako možemo biti predvodnici vrijednih europskih projekata i dalje.” - rekla je županica Jozić koja je inače i počasna članica DVD-a Buk.

 

Izvor fotografija: Slavonski.hr

Pročitano 1880 puta