Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 17 Srpanj 2021 10:02

„U ovim teškim vremenima DVD okuplja ljude te nosi ukupan javni i društveni život Bekteža“

 

Svečanom sjednicom u društvenom domu DVD Bektež proslavio je 90. obljetnicu svog postojanja i rada. Uz domaćine, sjednici su prisustvovali požeško-slavonska županica Antonija Jozić, savjetnik gradonačelnika grada Kutjeva Ivica Malnar, predstavnici vatrogasnih zajednica, te prijateljska društva DVD-a Bektež.

Počasni zapovjednik Josip Galić istaknuo je kako Dobrovoljno vatrogasno društvo Bektež danas ima 11 operativaca, 36 članova, te djecu i mladež.

„Društvo je osnovano 1931. godine pokrivajući područje ondašnje općine Bektež, a od 1969. godine izgrađen je sadašnji dom, te 2001. godine i novo vatrogasno spremište.“ – rekao je zapovjednik Galić.

Zadnjih desetljeća društvo se stalno pomlađuje, a na natjecanjima županijske i državne razine ekipe podmlatka, žena i djece, ostvaruju izuzetne rezultate, te tako posjeduju više od 140 osvojenih pehara.

Županica Antonija Jozić čestitala je DVD-u njihovu visoku 90. obljetnicu te je istaknula kako i u ovim teškim vremenima DVD okuplja ljude te nosi ukupan javni i društveni život Bekteža.

„Vaši očevi i djedovi kao osnivači bili bi ponosni na vaše aktivnosti kroz koje ste očuvali vatrogastvo te postigli mnogo na preventivi, zaštiti imovine i ljudi, kao i na natjecanjima.“ – rekla je županica te je diplome za stečena zvanja vatrogasca prve klase uručila Marici Domić, Mariji Valentić i Maji Stipić.

 

Izvor fotografija: Pozega.eu

Pročitano 2063 puta