Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 12 Srpanj 2021 07:34

29. hrvatski festival jednominutnih filmova

29. hrvatski festival jednominutnih filmova održan je u Gradskom kazalištu u Požegi. Prikazano je 60 jednominutnih filmova, a pristiglo ih je čak 439 i to iz 42 zemlje svijeta te čak tri nove države Afganistan, Gana i Salvador. Filmove je odabrao Ocjenjivački sud  koji je radio u sastavu: Stanimir Trifonov iz Bugarske, Alen Drljević iz Bosne i Hercegovine, te Đelo Hadžiselimović, Zvonimir Rumbolt i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske.

Direktor festivala Željko Balog prilikom pozdravnog govora napomenuo je kako se festival održava ove godine iz drugog pokušaja zbog olujnog nevremena koje je poharalo područje Požeško – slavonske županije. Istaknuo je kako su do sada kroz festival prošli brojni autori iz 93 zemlje svijeta.

Zamjenik županice Ferdinand Troha pozdravio je nazočne i čestitao organizatorima.

Nagrade su podijeljene bez projekcije filmova, koja je bila odgođena zbog nevremena. Grand Prix je pripao filmu Oni su danas…, bosanskohercegovačkog autora Zorana Čatića (skulptura Požeške bolte i plaketa). Zlatna plaketa dodijeljena je filmu Misija Covid-19, autora Petera Vadocza iz Mađarske, srebrna filmu Redleaf-Zamieszanie, Artura Czerwinskog iz Poljske, a brončanu plaketu dobio je Red bull protiv alkohola, autora Jana Kuske iz Slovačke. Medalja UNICA-e pripala je filmu Moj način (My Way), autora Raše Stanišića iz Srbije.

 

Foto:pozeskivodic.hr

Pročitano 1352 puta