Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 03 Srpanj 2021 13:10

Gradonačelnica i županica obišle radove na uređenju Muzeja bećarca u Pleternici

 

Druga faza projekta izgradnje Interpretacijskog centra Muzeja bećarca u Pleternici započela je početkom ove godine, a radovi bi trebali biti gotovi tijekom ljeta. Vrijednost radova u ovoj fazi projekta je oko 8 milijuna kuna, a projekt je od važnosti ne samo za grad Pleternicu, nego i za turističku ponudu cijele županije. Tom prilikom županica Jozić zajedno sa gradonačelnicom Pleternice Marijom Šarić i predstavnicima izvođača radova tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. obišla je radove.

Sredstva za uređenje prostora osigurana su kroz projekt „Svijet graševine” vrijedan gotovo 66 milijuna kuna, a čiji je nositelj Grad Pakrac dok je Požeško – slavonska županija jedan od partnera u projektu. Od navedenog iznosa 30 milijuna kuna namijenjeno je Gradu Pleternici za provedbu projektnih aktivnosti. Ukupna površina muzeja bit će oko 1400 četvornih metara.

Gradonačelnica Šarić najavljuje da se uskoro u susjednom prostoru na Trgu bećarca otvara suvenirnica, gdje će se nuditi tradicionalni proizvodi - od suvenira koji će prezentirati lokalnu kulturnu baštinu, do domaćih proizvoda pleterničkog kraja.

Županica Jozić istaknula je kako je ovo, uz projekte aglomeracije, jedan od najvećih projekata u županiji. Osim Muzeja bećarca u Pleternici, uredit će se i Spahijski podrum u Pakracu. Kroz projekt će se provesti edukacije i stručna usavršavanja te uspostaviti upravljačka struktura koja će upravljati centrima i posjetiteljima te promovirati novi brend Svijeta graševine.

Pročitano 1063 puta