Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 02 Srpanj 2021 10:04

Svečano otvorenje poduzetničke zone u Lipiku

 

Poduzetnička zona Lipik 2 koja je u potpunosti opremljena i spremna za nove poduzetničke pothvate svečano je otvorena. Novim načinom raspolaganja zemljištem poduzetnicima se dodatno olakšava gradnja na zemljištu u zoni.

Zonu je otvorio Josip Prhal, poznati lipički obrtnik, a otvorenju su prisustvovali i gradonačelnik grada Lipika Vinko Kasana, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, zamjenica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa EU Josipa Herceg Zeba, Veronika Prhal, voditeljica projekta  te ostali gosti.

Voditeljica projekta Veronika Prhal naglasila je kako se zona nalazi na važnim prometnim pravcima te da je od 23 parcele preostalo još 11 slobodnih za potencijalne poduzetnike.

„U zoni već naveliko ima afirmiranih tvrtki koje obavljaju gospodarsku djelatnost, a tu je i reciklažno dvorište, kao i Poduzetnički inkubator Lipik vrijedan 20,7 milijuna kuna kojeg je također financirala Europska unija. U zoni je zaposlen 91 djelatnik, od čega ih je 28 zaposleno u tvrtkama koje su smještene upravo u Poduzetničkom inkubatoru koji je u potpunosti popunjen.“ – rekla je Veronika Prhal.

Gradonačelnik Kasana istaknuo je kako je ponosan na ovaj projekt jer je napravljen reprezentativni prostor u svrhu razvoja i stvaranja radnih mjesta, te je naglasio kako su u ovoj zoni vrlo povoljni uvjeti za pokretanje poslovanja.

„Svi mi u Požeško-slavonskoj županiji znamo da Lipik i njegovi građani imaju one tri potrebne varijable za uspjeh, a to su vizija, strategija te u konačnici realizacija. Svake godine u Lipiku tome svjedočimo te vam na tome čestitam.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha, pozdravivši sve nazočne u ime Požeško-slavonske županije i županice Antonije Jozić.

 

Izvor foto: compas.com.hr

Pročitano 1035 puta