Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 24 Lipanj 2021 20:06

Održana Svečana sjednica povodom Dana Općine Kaptol

 

Općina Kaptol danas je Svečanom sjednicom u dvorani DVD-a obilježila Dan Općine te ujedno i 800 godina prvog pisanog spomena Zbornog Kaptola sv. Petra. Svečani program započeo je himnom koju je izveo tamburaški orkestar.

Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća, otvorio je sjednicu te pozdravio prisutne goste, a sjednici je nazočila i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te zamjenik županice Ferdinand Troha.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, istaknuo je kako je Kaptol u proteklih 20-ak godina smješten na karte svjetske arheološke baštine te na taj način ima novu perspektivu u razvoju.

„O tome posebno svjedoči Odluka vijeća Europe da našu arheološko-turističku rutu „Putevima ratnika“, kao dio Željeznodobnih ruta Podunavlja proglasi europskom kulturnom rutom što svakako predstavlja značajan turistički potencijal ovog područja.“ – istaknuo je načelnik Pavičić.

Ujedno je istaknuo kako je posebno ponosan na izgradnju dječjeg vrtića u Kaptolu čime se stvorio i osnovni preduvjet za ostanak mladih obitelji.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva, obratio se prisutnima u ime svih ostalih gradova i općina, te čestitao svim žiteljima općine Kaptol dan općine.

Prigodnim riječima uvažene goste pozdravila je i županica Antonija Jozić čestitajući Kaptolčanima njihov dan.

„Svim stanovnicima općine Kaptol želim čestitati njihov dan, a načelniku želim čestitati na dosadašnjem predanom radu. Sinergija koja nas je okupljala te projekti na kojima smo zajednički radili, nešto je što je stvaralo i mijenjalo vizure naše Požeško-slavonske županije. Ponosna sam na svaki grad i svaku općinu koje se svakodnevno razvijaju i čine sve kako bi svoje mjesto učinili ugodnijim mjestom za život.“ – zaključila je županica Jozić.

Na današnjoj Svečanoj sjednici uručene su i godišnje nagrade te priznanja zaslužnim pojedincima i društvima koji su dali svoj doprinos razvoju kaptolačkog kraja.

Pročitano 2043 puta