Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 18 Lipanj 2021 14:57

„Radimo na kvaliteti usluge 21. stoljeća“

 

Konferenciji za medije, održanoj prilikom početka radova na Domu zdravlja u Pleternici, gdje je započela rekonstrukcija krovišta te izmjena vanjske i unutarnje stolarije ambulante, prisustvovali su županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, ravnatelj Doma zdravlja Požeško – slavonske županije Marijan Višaticki te Damir Sviben dugogodišnji liječnik primarne zdravstvene zaštite u Pleternici.

 „Do kraja godine, u ambulantu Doma zdravlja Pleternica, koja zajedno sa Domom zdravlja u Požegi nosi temelj primarne zdravstvene zaštite u ova dva grada, uložiti ćemo milijun i sedamdeset tisuća kuna, gdje bismo u prvoj fazi radili na izmjeni krovišta, što je financirano iz decentraliziranih sredstava Ministarstva zdravstva, a nakon toga ide izmjena unutarnje i vanjske stolarije, u čemu je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjelovalo s 200 tisuća kuna kroz projekt Održivog razvoja u gradu Pleternici. U ostatku financiranja pomoći će nam Požeško-slavonska županija kako bismo zdravstvenu zaštitu podigli na još veću razinu.“ – rekao je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.

Damir Sviben istaknuo je kako je ovaj projekt nužan za sve, kako pacijente, tako i za zaposlenike, jer je stolarija već dotrajala, dok je krov prokišnjavao.

Gradonačelnica grada Pleternice Marija Šarić izrazila je svoje zadovoljstvo te je istaknula kako se radi na rastu kvalitete života stanovnika pleterničkog kraja, kako bi im se pružili još bolji uvjeti za svakodnevni život.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić istaknula je kako će se promjenom krovišta ostvariti još prostora u potkrovlju zgrade za dodatne tri ambulante te jednu multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu.

“S obzirom na to da je primarna zdravstvena zaštita i općenito zdravstvena zaštita stanovništva u nadležnosti Požeško-slavonske županije, a ujedno je i jedna od najvažniji pretpostavki kvalitete življenja, u budućnosti ćemo raditi na podizanju kvalitete pružanja usluga u zdravstvenoj zaštiti, jer svi žitelji naše Županije zaslužuju pružanje usluge kao u 21. stoljeću.” - rekla je županica Jozić.

Pročitano 858 puta