Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 16 Lipanj 2021 08:56

U Glazbenoj školi održan svečani prijem nagrađenih učenika

 

Učenici Glazbene škole Požega, koji su sudjelovali na natjecanjima u školskoj godini 2020./2021. imali svečani prijem u Koncertnoj dvorani GŠP, na kojem je uz ravnatelja Alena Kovačevića, profesore učenika, prisustvovao i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Ukupno 57 učenika sudjelovalo je na raznim natjecanjima, a unatoč neizvjesnoj i izrazito ne motivirajućoj godini, učenici su postigli sjajne rezultate.

Na Državnom natjecanju osvojili su pet prvih nagrada, od kojih su 3 Oskara znanja, nekoliko prvih mjesta u kategorijama na međunarodnim natjecanjima koje su brojale više desetaka natjecatelja, te srebrna medalja i zlatna plaketa s međunarodnih natjecanja. To su samo neke od nagrada koje su osvojili učenici Glazbene škole Požega te su tako i ove godine osvijetlili obraz svoje škole širom regije.

Ravnatelj Alen Kovačević rekao je kako Glazbena škola Požega stoji jako dobro u svijetu klasične glazbe te kako postižu zavidne rezultate na natjecanjima, ali isto tako i na prijemnim ispitima za upis na Muzičku akademiju.

„Na ovaj način, na kraju školske godine, htio sam se zahvaliti svim učenicima te im uručiti jedan mali dar uz Zahvalnicu.“ – rekao je ravnatelj Kovačević.

Zamjenik županice Ferdinand Troha nazočne učenike i profesore pozdravio je u ime Požeško-slavonske županije i u ime županice gospođe Antonije Jozić te im je čestitao na uspjesima koji su postigli protekle školske godine.

„Ovakav uspjeh i očekuje se od naše Glazbene škole. Ravnatelju i profesorima poručujem da tako ostane i nadalje - dajte sve od sebe. Uistinu je lijepo vidjeti toliko puno učenika osnovne i srednje škole koji su postigli impresivne rezultate na natjecanjima protekle školske godine. Sve prolazi, ali ljepota glazbe i uživanje u njoj će ostati. U to sam posebno uvjeren kada vidim vas mlade koji to živite. Želim vam puno uspjeha, da nastavite i dalje svoje glazbeno obrazovanje, te da se još više usavršite i upišete željenu Glazbenu akademiju.“ - zaključio je dožupan Troha.

Pročitano 1397 puta