Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 15 Lipanj 2021 08:23

Sastanak s biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem

 

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je požeško-slavonsku županicu Antoniju Jozić i gradonačelnika grada Požege Željka Glavića, a susretu je prisustvovao i predstojnik Ureda Požeške biskupije za katoličke škole Ivica Žuljević.

Biskup je županici i gradonačelniku čestitao na povjerenju koje su im iskazali građani birajući ih za navedene službe te im poželio Božji blagoslov u služenju općem dobru svih stanovnika Požege i Požeško-slavonske županije. Predstavio im je koncept po kojem Požeška biskupija nastoji ostvarivati određene projekte na karitativnom, odgojno-obrazovnom, kulturnom i drugim područjima društvenog života.

Županica Antonija Jozić i gradonačelnik Željko Glavić, s obzirom na identitet grada Požege i njegovu prepoznatljivost u Hrvatskoj i svijetu, podsjetili su na neka pitanja, pri čemu povijesno-kulturna baština Katoličke Crkva ima veliko značenje, a koja je dobila novu dimenziju s osnutkom Požeške biskupije.

Razgovarali su o određenim pojedinostima karitativnog služenja Crkve i socijalnog djelovanja Grada i Županije te o međusobnoj koordinaciji u ostvarivanju određenih projekata, napose o Caritasovoj kuhinji i „Riznici dobrote“, tzv. „socijalnoj samoposluzi“.

Razmotrena su i neka pitanja suradnje na odgojno-obrazovnom području, a među ostalim i ostvarivanja određenih prava roditelja i učenika katoličkih škola, kako u produženom boravku tako i u potpori za njihov prijevoz.

Na kraju susreta županica i gradonačelnik darovali su biskupa prigodnim poklonima, dok je biskup njima uručio svoju knjigu „Riječ Božja nije okovana“ u kojoj su objedinjene homilije, poruke i pisma tijekom pandemije koronavirusa te medalju svoga biskupskog ređenja.

 

Izvor fotografija: pozeska-biskupija.hr

Pročitano 1203 puta