Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 08:15

Redovna godišnja Skupština Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“

 

Nakon popuštanja epidemioloških mjera, članovi Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri” održali su svoju redovnu godišnju skupštinu.

Podršku članovima i radu „Trenkovih pandura“ došli su dati i zamjenik županice Ferdinand Troha te savjetnik požeškog gradonačelnika za udruge Slaven Paponja.

Predsjednik udruge Vladimir Potnar podnio je izvješće o radu u 2020. godini te je rekao kako je epidemija korona virusa znatno smanjila aktivnosti udruge te izostanak mnogih manifestacija u Požeštini, Hrvatskoj i inozemstvu.

„Bez obzira na Covid udruga je u 2020. godini ipak imala preko 20 aktivnosti. Na žalost nismo bili u mogućnosti odraditi 8 dogovorenih manifestacija u Hrvatskoj i izvan granica RH jer su sve manifestacije bile odgođene.“ – rekao je Potnar.

Predsjednik udruge također je podsjetio kako „Trenkovi panduri“ samostalno djeluju 13 godina, a u tom periodu sudjelovali su na 612 manifestacija i kulturnih događaja: 338 puta u Gradu Požegi, 85 puta na području Požeško-slavonske županije, 157 puta na području RH i 32 puta gostovali su izvan granica RH - u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj, Češkoj, Mađarskoj i Bosni. Udruga trenutno broji 18 članova od kojih je 15 aktivnih, a 3 su počasna člana.

 

Izvor fotografija: pozeskivodic.com

Pročitano 672 puta