Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 08 Lipanj 2021 13:52

Redovna godišnja skupština požeškog Ogranka Matice hrvatske

 

Kao najstarija kulturna institucija u Hrvatskoj, Matica Hrvatska Ogranak u Požegi, glavni je nositelj sve brojnijih kulturnih događanja, a posebno književnih u našem gradu i cijeloj Požeštini. Članovi požeškog Ogranka Matice hrvatske održali su svoju redovnu izvještajnu Skupštinu, na kojoj su osim članova i predsjednice požeškog Ogranka Matice hrvatske Ljiljane Marić prisustvovali i zamjenik županice Ferdinand Troha te gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić.

„Epidemiološke mjere ograničavale su nas u realizaciji naših planova, ali ipak smo većinu toga odradili u prošloj godini. Održani su Dani Matice hrvatske s nizom predavanja, predstavljanjem knjiga i projekcijom jednog filma, a posebno uspješna bila je manifestacija „Večer poezije i vina – Vinum et poeta“ koja se organizira u suradnji s Veleučilištem u Požegi.“ – istaknula je predsjednica požeškog Ogranka Matice hrvatske Ljiljana Marić.

Požeški Ogranak Matice hrvatske raspisao je natječaj za najljepše ljubavno pismo za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole te za srednjoškolce, a povod im je bila i 350. obljetnica smrti Petra Zrinskog i Frane Krste Frankopana, odnosno spomen na najljepše ljubavno pismo u našoj književnosti koje je Petar Zrinski napisao svojoj supruzi Katarini prije svoje tragične smrti.

Požeški gradonačelnik dr. Željko Glavić, koji je također član Matice hrvatske dao je podršku radu požeškom Ogranku. Zamjenik županice Ferdinand Troha istaknuo je kako je djelovanje Matice hrvatske u ovoj sredini doprinijelo njezinoj višoj kulturnoj razini te je također pohvalio rad požeškog Ogranka.

 

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 938 puta