Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 02 Lipanj 2021 12:39

14. Županijsko ocjenjivanje vina u Kaptolu

 

Udruga vinogradara, vinara i voćara „VINO-KAP“ Kaptol i ove godine organizirala je, pod pokroviteljstvom Požeško – slavonske županije i Općine Kaptol, 14. Županijsko ocjenjivanje vina uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ocjenjivanje se zbog epidemioloških mjera provodi u Školskoj sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca, a ocjenjuje ga 15-člana komisija pod predsjedavanjem prof. dr. sc. Josipa Mesića. Na ovogodišnje županijsko ocjenjivanje pristiglo je 114 uzoraka vina.

Sve članove komisije pozdravio je predsjednik udruge Ferdinand Novak, koji je naglasio da je ovogodišnje ocjenjivanje isključivo županijskih vina, budući zbog epidemiološkog stanja nisu kao prijašnjih godina pristigli uzorci iz inozemstva, posebno Mađarska, Slovenska i Vojvođanska vina pa nema međužupanijskog i međunarodnog natjecanja.

Članove ocjenjivačke komisije pozdravili su i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i županica Antonija Jozić.

Načelnik općine Kaptol zahvalio se Županiji i županici Antoniji Jozić na prihvaćanju pokroviteljstva ove manifestacije te istaknuo kako se nada budućoj suradnji.

„Puno govorimo o turizmu i potencijalima koje ova naša županija ima, a jedan od tih segmenata je vinogradarstvo i vinarstvo. Na jednom malom prostoru ove županije susrela se vrhunska koncentracija vinara, ne samo na nivou Hrvatske nego i na međunarodnoj razini. To je potencijal koji imamo i sudjeluje u našem cilju da ova županija postane razvijenija nego što ona danas je. Očekujemo da ćete ovaj težak zadatak uspješno obaviti i ocijeniti i vrhunska vina. U našoj županiji je sve iznimne kvalitete i naša podrška će biti i u budućnosti, podrška našim vinogradarima i vinarima, podrška radu njihovih zlatnih ruku kojima ostvaruju dohodak za sebe i svoje zaposlenike. Oni promiču i ime Požeško-slavonske županije.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

 

Izvor fotografija: pozeska-kronika.hr

Pročitano 1565 puta