Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 29 Svibanj 2021 10:01

Polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana državnosti

 

Obilježavajući obljetnicu Dana državnosti, u znak sjećanja na sve one koji su utkali živote u neovisnu i slobodnu Hrvatsku položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade čime je odano dužno poštovanje svima njima.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa županicom Antonijom Jozić s kojom su bili zamjenik Ferdinand Troha i tajnik Željko Obradović, izaslanstvo grada Požege na čelu sa gradonačelnikom Željkom Glavićem i njegovim zamjenikom Borislavom Miličevićem, zajednički vijenac položili su čelnici gradova i općina Požeško – slavonske županije, predstavnici Hrvatske vojske, predstavnici policije te Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice.

Molitvu nakon polaganja vijenaca predvodio je župnik katedrale sv. Terezije Avilske, vlč. Mladen Štivin.

„Na ovaj dan prisjetili smo se i žrtve svih hrvatskih branitelja za Domovinu i prvog hrvatskog predsjednik dr. Franje Tuđmana. Zahvalni smo svima koji su svoj trud, rad i živote utkali u temelje suverene i neovisne Republike Hrvatske“ – rekla je županica Antonija Jozić.

„Ovo je bila još jedna prilika da polaganjem vijenaca, na Trgu 123. brigade odamo počast svim hrvatskim braniteljima, svim poginulim i nestalima, invalidima Domovinskog rata te im zahvalimo na svemu što su učinili.“ – rekao je gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić.

Pročitano 1156 puta