Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 28 Svibanj 2021 10:48

Ministrica Nikolina Brnjac posjetila gradilište u općini Velika

Projekt Shumma strateški je projekt razvoja Požeško-slavonske županije koji se nalazi u općini Velika, u samom srcu Parka prirode Papuk. Zamišljen je u nekoliko faza, a prva je Aquapark, kroz koju se ovog ljeta planira otvaranje vanjskih bazena. U drugoj fazi plan je do 2025. godine otvoriti hotel s četiri zvjezdice, najmoderniji hotel u Slavoniji, dok su u posljednjoj fazi planirani zatvoreni bazeni do 2028. godine. Tim povodom, na poziv županice Antonije Jozić u posjet našoj županiji došla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je zajedno sa županicom, gradonačelnikom grada Požege dr. Željkom Glavićem te investitorima ovoga projekta obišla gradilište veličkih bazena.

„Ovo je jako dobar primjer odlično osmišljenog projekta koji spaja sportski, zdravstveni i kongresni turizam te investicija od velikog lokalnog značaja. Upravo kroz te aspekte razgovarat ćemo na današnjem sastanku zbog čega sam se upravo i odazvala pozivu u vašu županiju. Glavni naglasak daljnjeg razvoja upravo je vezan uz razvoj kontinentalnog turizma. Upravo je to prilika za detaljnije razgovore o tome što se sve može iskoristiti iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kako bi se omogućilo financiranje investicije poput ove. Ovdje se može jako puno toga ponuditi, a upravo ovakvi oblici projekata su na tragu zelenih digitalnih projekata koji su i projekti budućnosti čitave Europske unije.“ – rekla je ministrica Brnjac.

Više o detaljima projekta i rokovima, u ime investitora, rekao je Goran Šutalo.

„Nakon dugog čekanja građevinske dozvole, radovi su u završnoj fazi. Riječ je o investiciji vrijednoj od oko 40 milijuna kuna, odnosno 5 milijuna eura, koja bi trebala završiti krajem lipnja, početkom srpnja. Druga faza, izgradnja hotela, vrijedna je 12 milijuna eura, koju bismo voljeli realizirati uz pomoć sredstava europskih fondova o čemu ćemo upravo na današnjem sastanku i razgovarati s ministricom Brnjac. U završnoj, trećoj fazi, radi se o izgradnji zatvorenih bazena za koje je ishodovana građevinska dozvola.” - pojasnio je Šutalo.

Županica Antonija Jozić zahvalila se ministrici turizma i sporta, gospođi Nikolini Brnjac što je izdvojila vrijeme i došla posjetiti Požeško-slavonsku županiju te se na licu mjesta uvjeriti u napredovanje privatne investicije koja će promijeniti i vizure općine Velika, ali svakako i trendove u gospodarstvu, što je posebice ključno za turizam.

„Vjerujem da kontinentalni turizam ima ogromne potencijale, međutim ne može opstati bez ovakvih investicija koje su usmjerene i na smještajne kapacitete viših kategorija. Nadam se i vjerujem da će investitori ovoga projekta kroz fondove EU moći financirati izgradnju hotela i zatvorenih bazena jer će taj projekt zasigurno biti okidač razvoja gospodarstva Požeško-slavonske županije.“ – rekla je županica Jozić te je naglasila kako je sigurna da uz obližnji Park prirode Papuk, barokni grad Požegu, Pakrac, Lipik, Muzej bećarca u Pleternici naša županija ima sve predispozicije dočekati višednevne posjetitelje, koji će upravo ovdje biti spremni potrošiti svoj novac i stvoriti lijepe uspomene.

Pročitano 2212 puta