Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 27 Svibanj 2021 10:45

Regionalna konferencija o volonterstvu – Mogu sve

Na samom početku Konferencije obratila se predsjednica Društva multiple skleroze Požeško – slavonske županije Vesna Štefanek koja je pozdravila prisutne.

„Regionalna konferencija o volonterstvu provodi se kroz projekt Mogu sve, a financira je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj projekta je razvoj novih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom te uključivanje istih u svakodnevne aktivnosti zajednice. Do sada je provedeno niz edukacija, a jedna od njih je i u suradnji sa požeškom umjetnicom Anitom Grbavac Jakobović, s kojom je provedena edukacija slikanja, a rezultat su djela s kojima su naši članovi izuzetno ponosi.“

„Osobito  mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ispred Požeško – slavonske županije. Na samom početku Konferencije i u ovome lijepom ambijentu, koristim priliku da zahvalim i Društvu multiple skleroze i slikarici Aniti Grbavac Jakobović, koja je prepoznala vaše potrebe i uključila se u vaš rad. Hvala svima vama koji činite sve da osobe s invaliditetom postignu bolju kvalitetu životu. Požeško – slavonska županija uvijek vam je na raspolaganju te se uvijek možete obratiti za pomoć.“ –rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

„Oni su se smijali meni što sam drugačiji, a ja sam se  smijao njima što su svi isti“ – ovim citatom Charlesa Bukowskog sve vas želim pozdraviti i zahvaliti se svima onima koji su sudjelovali na radionici. Cilj radionice koju ste pohađali i gdje su nastali ovi radovi bio je naučiti gledati. Kada kažemo „naučiti gledati“, mislimo gledati slikarski jer je to sasvim nešto drugo. To se vidi i po vašim radovima, jer svi smo gledali i slikali istu stvar, a svatko od vas drugačije je to interpretirao.  Na kraju se zahvaljujem svima za sudjelovanje, a posebno svima autorima izložbe." - rekla je Anita Grbavac Jakobović.

Nakon toga je uslijedilo svečano otvorenje.

Pročitano 4493 puta