Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 26 Svibanj 2021 14:22

Slavonija – turistička ponuda za boravak u prirodi, ruralnom prostoru i enogastronomiji

 

Turistički prostor istočne Hrvatske, koji obuhvaća pet slavonskih županija, zajednički se promovira pod brendom „Slavonija“.

Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom po prvi put organiziraju ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju namijenjenog hrvatskim turističkim agentima koji u svojim aranžmanima nude kontinentalne odnosno turističke proizvode Slavonije. Studijsko putovanje u razdoblju od 25. – 28. svibnja obuhvaća svih pet slavonskih županija. Posljednjeg dana putovanja održat će se i poslovni susret prema konceptu koji će udovoljiti epidemiološkim mjerama koje tada budu na snazi i osnovnoj ideji – povezivanja ponude i potražnje. Cilj ovog putovanja uključuje rast organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanje lokalnog gospodarstva te osnaživanje Slavonije na turističkoj slici Hrvatske. Potencijal i značaj hrvatske turističke kontinentalne ponude s naglaskom na turističku ponudu Slavonije, prepoznale su i turističke agencije, koje su se s velikim interesom i entuzijazmom odazvale na ovo putovanje. Slavonske županije iz godine u godinu sve su bogatije raznovrsnom i zanimljivom turističkom ponudom koja nudi brojne mogućnosti za provođenje aktivnog odmora, uživanja u ruralnom turizmu i eno-gastronomskim sadržajima, po kojima je Slavonija nadaleko poznata.

„Svjesni smo težine poslovnog trenutka u poslovanju turističkih agencija, no također, potaknuti iskustvom s terena, a koji nam je donijela pandemija, vjerujemo da se pozitivni pomaci u turističkim kretanjima mogu početi ostvarivati korištenjem vlastitih, domaćih resursa te nastavno, njihovo potvrđivanje i na zahtjevnom inozemnom tržištu. Upravo radi svega što je otežalo, a nažalost, nekima i onemogućilo rad protekle godine, Slavoniju vidimo kao novu priliku svima u turističkom sektoru, agencijama, te lokalnim upornim turističkim gospodarstvenicima. U aktualnim pandemijskim uvjetima potražnja za navedenim turističkim proizvodima dodatno raste, a ovo putovanje prilika je za njihovu dodatnu afirmaciju.“ – rekla je Maja Jakobović Vukušić, direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Okupljene na ovome zanimljivom i tematskom studijskom putovanju došao je pozdraviti i zamjenik županice Ferdinand Troha.

„U ovom prekrasnom ambijentu našeg Kamp odmorišta Duboka u Velikoj, pozdravljam vas u ime Požeško-slavonske županije i naše županice, gospođe Antonije Jozić. Vi ste upravo ti koji promovirate ljepote naše županije, naše Zlatne doline te vam se na tome i zahvaljujem. Pozivam vas da saznanja koja ćete danas ovdje dobiti stavite u vašu turističku ponudu, a mi ćemo naravno s vremenom nastojati povećati, poboljšati i učiniti ju još atraktivnijom. Naša županija jedna je od najstarijih u Republici Hrvatskoj te imamo više od osam stoljeća duge povijesti. Mi se ne bismo htjeli zadržavati samo na tome i na tome graditi našu turističku priču, nego bismo poradili i na dodatnim sadržajima jer danas turisti traže dodatne sadržaje, žele vidjeti po čemu je naš kraj specifičan. Mi smo ponosni i dičimo se svojim kulinarstvom, vinima, kao i ljepotom prirode kojom smo okruženi te naravno i svojom poviješću i bogatom kulturnom baštinom.“ – rekao je dožupan Ferdinand Troha.

Pročitano 847 puta