Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 12 Ožujak 2021 14:35

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Požege

 

U prigodi 12. ožujka, Dana grada Požege danas je u novouređenoj Gradskoj knjižnici Požega održana svečana sjednica Gradskog vijeća grada Požege. Svečanost je prošla u znaku dodjele priznanja i nagrada te osvrta na postignute rezultate u proteklom periodu.

Na početku svečane sjednice Gradskog vijeća Grada Požege okupljene vijećnike, gradonačelnika Darka Puljašića te njegove suradnike, župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića, izaslanika ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek dr. Žarka Španičeka te ostale goste pozdravio je predsjednik vijeća prof.dr.sc Željko Glavić koji je rekao kako se sjednica održava u posebnim okolnostima i ograničenim mjerama radi epidemije korona virusa.

„Dužni smo poštovati mjere zbog aktualne pandemije korona virusa, ali još jedna okolnost je posebna, a to je da sjednicu održavamo u ovom prelijepom prostoru obnovljene i dograđene zgrade gradske knjižnice, projekta koji se provodi godinama i čiji su završetak Požežanke i Požežani s radošću dočekali. Zahvaljujem svima koji su nam omogućili da danas, kada se Gradska knjižnica stavlja na raspolaganje građanima, sjednicu održimo baš ovdje u ovom prelijepom ambijentu koji već na prvi pogled djeluje monumentalno i europski. Želim uspješan rad ravnateljici Gradske knjižnice te njezinim djelatnicima, na korist i zadovoljstvo svih građana i korisnika usluga.” - naglasio je predsjednik Gradskog vijeća grada Požege Željko Glavić.

Nakon projekcije filma u kojem je prikazano 365 požeških dana ispunjenih nizom aktivnosti i brojnim višemilijunskim projektima te nakon izvedbe pjesme “May Way” Franka Sinatre, koju je za ovu prigodu otpjevao prof. Damjan Pirović uz klavirsku pratnju prof. Tina Tonkovića, nazočnima se obratio i gradonačelnik Požege Darko Puljašić pozdravivši sve nazočne, a posebno hrvatske branitelje, poginule, nestale i umrle te njihove obitelji.

„Zadužili ste nas za cijeli život. Hvala vam na ovoj prekrasnoj državi i na ovome prelijepom gradu. Kao gradonačelnik Požege u ove četiri godine bio sam počašćen raditi sa svima vama, sa svojim suradnicima, dragim Požežankama i Požežanima. Puno smo toga napravili i mislim da smo preobrazili Požegu. Požega je danas lijep i prekrasan srednjoeuropski grad, grad koji ima svoju prošlost, lijepu budućnost, grad koji je izgradio sustav rada s europskim projektima, ali oslanjajući se ponajviše na vlastite snage i sredstva.“ – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Kako prošle godine radi korona virusa nije održana svečana sjednica gradskoga vijeća Grada Požege, nisu niti dodijeljena priznanja zaslužnima u 2020. godini te je ovom prilikom prošlogodišnjim laureatima nagrade uručio gradonačelnik Puljašić.

Kolektivnu nagradu Grada Požege u 2020. godini dobila je tvrtka Niskogradnja Jurčak d.o.o., Povelju humanosti dobio je Zvonko Papac – Nota za svoj dugogodišnji humanitarni rad, nagradu za životno djelo posthumno je u 2020. godini dobio Tomislav Čmelar, nagradu za životno djelo u 2020. godini dobio je Vladimir Bauer, a prošle godine godišnju nagradu Grada Požege dobio je i Sebastijan Dumančić.

Nagrade Grada Požege za 2021. godinu ovogodišnjim laureatima uručio je predsjednik Gradskoga vijeća Grada Požege, prof.dr.sc. Željko Glavić. Kolektivna nagrada Grada Požege u 2021. godini dodijeljena je Odjelu za liječenje bolesnika oboljelih od koronavirusa Covid-19 Opće županijske bolnice u Požegi i njegovim djelatnicima koji su se izložili u borbi protiv bolesti COVID-19. Nagradu je preuzela glavna medicinska sestra Covid odjela, gospođa Renata Đimoti. Kolektivnu nagradu Grada Požege u 2021. godini dobila je i Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, a nagradu je preuzela v.d. ravnateljica škole Marija Mršo Rajić. Povelja humanosti u 2021. godini dodijeljena je Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije požeško-slavonske, za iznimnu upornost i dugogodišnji humanitarni rad te nesebično zalaganje u pružanju pomoći osobama s invaliditetom, a nagradu je preuzela predsjednica Udruge, gospođa Jelosavka Jakovljević. Nagradu za životno djelo u 2021. godini dobio je Jelenko Topić novinar Požeškoga lista, dopisnik Večernjeg lista iz Požege te suradnik tridesetak listova, agencija, radio i tv postaja.

Pročitano 1141 puta