Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 26 Siječanj 2021 14:51

Lovački savez i Županija donirali meso za ljude s područja Sisačko-moslavačke županije

 

Požeško-slavonska županija i Lovački savez Požeško-slavonske županije na inicijativu župana Tomaševića, organizirali su prikupljanje humanitarne pomoći i donirali meso divljači za ljude na potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović rekao je kako je prikupljeno oko 1,5 tona mesa koje će pomoći onima kojima je najpotrebnije. Također, Lovački savez Požeško-slavonske županije krenuo je s prikupljanjem financijskih sredstava koja će biti uplaćena na račun Hrvatskog lovačkog saveza, a ono će biti usmjereno članicama Hrvatskog lovačkog saveza s područja stradalog u potresu.

"Sva lovačka društva s prostora naše Županije uključila su se u ovu humanitarnu akciju. Nekoliko dana obavljao se odstrel divljači koja će se danas odvesti u Sisačko-moslavačku županiju, gdje će se donacija, u suradnji sa županom, njegovim zamjenikom i Lovačkim savezom Sisačko-moslavačke županije, podijeliti na one prostore gdje se obavlja priprema hrane za stanovnike.

Divna poruka, Slavonija je uvijek bila otvorenog srca za pomoć potrebitima. Znajući da kad je Slavoniji trebalo i prijatelji iz drugih dijelova Hrvatske su pomagali pa neka i Lovački savez i društva budu oni koji će dati potporu prostoru koji je stradao." - rekao je Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Župan Tomašević napomenuo je kako će Županija i dalje, kroz natječaje, za sve ono što je potrebno i važno, kao i zadnjih nekoliko godina podupirati sva lovačka društva, proširivati kapacitete i podizati spremnost i kvalitetu tih prostora.

"Što se tiče divljači, sve ono što zakon nalaže, od veterinarskog nadzora, projektne dokumentacije, evidencije divljači, zbrinjavanja i puštanja, meso divljači može slobodno ići u transport. U suradnji s Brodsko-posavskom županijom i Hrvatskim šumama na prostoru Lovačkog društva Radinje, utovarit će se još mesa divljači i odvesti u Sisačko-moslavačku županiju. Humanitarna pomoć do 13 sati trebala bi biti dostavljena u Sisak. Mala pomoć, ali  otvorenog srca." - rekao je župan Tomašević.

Pročitano 1077 puta