Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 25 Listopad 2020 18:04

Održano 20. državno prvenstvo u twirlingu

 

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ održano je 20. državno prvenstvo u twirlingu. Događaj je okupio oko 80-ak predstavnika iz 6 klubova, odnosno 6 gradova koji se natječu u ovoj iznimno složenoj sportskoj disciplini. Današnje natjecanje, uz domaćine, okupilo je predstavnice i predstavnike klubova iz Kaštela, Ludbrega. Donjeg Kraljevca, Krapine i Murskog Središća.

Voditeljica plesnog studija u Požegi, gđa. Marina Mihelčić rekla je kako će  današnji natjecatelji odmjeriti snage za Europsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine u Poreču, Europski kup u Barceloni te Svjetsko prvenstvo u Amsterdamu.

„Nadamo se kako će se makar jedno od tih prvenstava moći održati, a spominju se i potencijalna online natjecanja. Djeca su jako sretna što su nakon dugo vremena došla u Požegu i što se mogu natjecati. Žao nam je što dio natjecatelja nije mogao doći, no nažalost takva je situacija ove godine.“ – rekla je Marina Mihelčić.

Otvorenju su prisustvovali župan Požeško – slavonske županije Alojz Tomašević te gradonačelnik grada Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić.

„Dragi i poštovani mladi sportaši koji ste danas došli ovdje u grad Požegu u našu Požeško-slavonsku županiju, pozdravljam vas u ime svih stanovnika naše županije. Uz puno poteškoća i razgovora, odlučili smo da se ovo natjecanje održi u našem gradu, kako bi svi vi koji toliko svog slobodnog vremena, ljubavi i energije dajete u ovaj sport nama ovdje pokazali što ste sve pripremili, te vam svima želim da osvojite dovoljno bodova za daljnja natjecanja. Čestitam vam svima na vašem trudu i zalaganju, posebno gđi. Marini na svim pripremama i željama da se ovaj sport podigne na višu razinu. Poštujmo ono što je propisano, ne samo zbog samih sebe, nego čuvajmo i druge oko sebe.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 1398 puta