Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 07 Listopad 2020 12:25

Primopredaja novih vozila Domu zdravlja Požeško-slavonske županije

Dom zdravlja Požeško – slavonska županija održao je tiskovnu konferenciju povodom primopredaje tri nova vozila, a koja će služiti korisnicima.

„Jedno vozilo je kroz projekt „Ostani sa mnom“ sufinancirano sredstvima Požeško – slavonske županije, Doma zdravlja Požeško – slavonske županije i HEP-a te će služiti za potrebe Službe palijativne skrbi. Druga dva vozila su vozila sanitetskog prijevoza. Ukupna vrijednost je oko 800 tisuća kuna. Ovim putem želim se zahvaliti županu i Županiji, koja je kroz decentralizirana sredstva omogućila nabavku ovih vozila. Nova vozila su opremljena sukladno svim standardima i sa opremom koja je potrebna za medicinske transporte. Na kraju se želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na njihovom svakodnevno nesebičnom davanju sebe.“ rekao je ravnatelj Doma zdravlja Požeško – slavonske županije Marijan Višaticki.

„Nova tri vozila koja smo kupili za potrebe Doma zdravlja Požeško – slavonske županije, a koja su u vrijednosti oko 800 tisuća kuna, Županija je sufinancirala sa preko 650 tisuća kuna. Svakako valja spomenuti, kako je u posljednje dvije godine Županija kao osnivač Doma zdravlja, sustavno radeći na poboljšanju zdravstvene zaštite naših žitelja, kupila 10 novih vozila, koja su zamijenila stara, a koja su bila u dosta lošem stanju. Zdravstvenu zaštitu dižemo na najvišu razinu kako bi svima osigurali najbolje uvjete. Također sam ponosan na zdravstvene djelatnike i na sve vozače, koji svakodnevno čine sve kako bi spasili ljudske živote.

Želim spomenuti i kako je na prošloj sjednici Savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem u razvojni sporazum uvršten i projekt nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu, a za koju je već izdana građevinska dozvola. Zgrada bi se trebala nalaziti u blizini Opće županijske bolnice Požega, a nadam se da će i radovi uskoro krenuti.“ rekao je župan Alojz Tomašević.

Na kraju je župan Alojz Tomašević uručio ključeve vozila djelatnicima Doma zdravlja Požeško – slavonske županije.

Pročitano 1709 puta