Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 11 Rujan 2020 12:36

Projektom „Poticanje izvrsnosti” nagrađeno 20 učenika Glazbene škole Požega

 

Glazbena škola Požega može se pohvaliti sa velikim brojem koncerata koje organiziraju tokom cijele školske godine. Nažalost prošle akademske godine bili spriječeni zbog epidemiološke situacije, dok je pretprošle godine taj broj iznosio je  preko 70 koncerata, a čime su dali veliki doprinos društvenom životu naših sugrađana. Učenici Glazbene škole Požega sudjeluju na brojnim natjecanjima te je ovaj projekt upravo način kako bi se učenike potaknulo na još bolje rezultate.

“Učenici naše škole svojim uspjesima na natjecanjima promoviraju Školu, naše gradove, županiju te sada želimo nešto napraviti za njih. Projekt „Poticanje izvrsnosti“ zamišljen je kao nagrada i poticaj za daljnji rad naših najuspješnijih učenika. Najuspješnijem učeniku svakog razreda, kako matične škole, tako i područnih odjeljenja u Pleternici i Kutjevu, osigurao bi se cjelogodišnji iznos participacije. Grad Pleternica učenicima PO-a Pleternica, Grad Kutjevo učenicima PO-a Kutjevo, dok će se za učenike matične škole pobrinuti Grad Požega (za osnovnoškolce) i Županija (za srednjoškolce). Ukupno ćemo nagraditi 20 učenika. Stručna tijela Glazbene škole Požega odabrala su najuspješnije učenike temeljem rezultata iz prethodnog razreda. Kriteriji za odabir najboljih su: rezultati s natjecanja, uspješnost nastupa na koncertima i ocjene.

Zahvaljujemo se na financijskoj potpori našem županu Alojzu Tomaševiću, gradonačelniku Požege Darku Puljašiću, gradonačelniku Kutjeva Josipu Budimiru i gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić, od koje je i potekla ova ideja.” – rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Župan Alojz Tomašević istaknuo je kako se u Glazbenu školu Požega, svake godine upiše veliki broj učenika, što je dokaz dobroga rada, dobrog funkcioniranja i prepoznatljivosti, ne samo u Hrvatskoj nego i izvan naših granica.

“Uvijek mi je drago kada se dobre ideje realiziraju. Ponosan sam što ćemo učiniti još jedan korak kako bi najbolji i najuporniji bili nagrađeni za svoj talent upravo na ovakav način. Zahvaljujem se ravnatelju Kovačeviću koji ima jako dobre ideje kako Glazbenu školu Požega podići na najviši nivo.” – izjavio je župan Tomašević.

“Ovo je projekt kojim smo željeli potaknuti djecu na još veći angažman, na izvrsnost i dati im poticaj da se svaki trud na kraju i isplati. Mislim da upravo ovakve stvari trebamo njegovati od najmanjih nogu i poticati najbolje u svojim generacijama te ih nagrađivati za trud. Glazbena škola Požega je posebna po svome načinu rada i uspjesima te bi svi trebali biti ponosni na nju. Ponosna sam što područno odjeljenje u Pleternici funkcionira već dugi niz godina.” – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice.

Uz čestitke na postignućima koje Glazbena škola Požega redovito postiže, obratio se i zamjenik gradonačelnika grada Požege Ferdinand Troha: “Zadovoljstvo mi je danas biti u Glazbenoj školi i svjedočiti poticanju izvrsnosti. Naša Glazbena škola na karti Hrvatske prepoznata je kao škola iz koje izlaze vrhunski umjetnici. Naša proračunska sredstva u značajnoj mjeri dajemo iznad pedagoškog standarda školama kojima smo osnivači i veseli nas što ćemo i našoj Glazbenoj školi pomoći da se ta izvrsnost još više nagradi.”

Pročitano 1355 puta