Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 08 Rujan 2020 12:19

U Kutjevu otvoren Dječji vrtić „Grozdić“

 

Prigodom Dana grada Kutjeva i blagdana Male Gospe svečano je otvoren novoizgrađeni dječji vrtić “Grozdić” vrijedan 11,3 milijuna kuna. Grad Kutjevo na čelu s gradonačelnikom Josipom Budimirom prepoznao je potrebu i 2017. godine odlučio među prvim projektima pripremiti projektnu dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića. 2017. godine krenulo se sa pripremom dokumentacije te ishođenjem građevinske dozvole, a u jesen 2018. godine projekt je prijavljen na natječaj za mjeru 7.4.1. iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Pozitivna odluka Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju stigla je u proljeće 2019. godine te se odmah krenulo u postupke javne nabave za izgradnju i opremanje dječjeg vrtića. U prosincu 2019. godine započeli su radovi, a izvođač radova Presoflex gradnja d.o.o. u sedam mjeseci završio je izgradnju dječjeg vrtića.

“Znali smo što želimo, znali smo koji nam je cilj i čim nam se otvorila mogućnost pripremali smo projektne dokumentacije i uspješno se aplicirali na natječaj resornih ministarstava te u konačnici došli i do ovoga trenutka kada možemo svečano prerezati vrpcu i otvoriti novi dječji vrtić u Kutjevu. Izrazito sam ponosan i sretan što grad Kutjevo nakon 45 godina dobiva novi dječji vrtić. Reprezentativan, moderan i suvremen kakav ovaj grad, naši mještani, a posebice naši mališani zaslužuju. Kapacitet vrtića je za 90 djece te mogu ponosno reći kako je vrtić popunjen.” – rekao je gradonačelnik Budimir.

Kroz program ruralnog razvoja Ministarstvo Poljoprivrede financira mnoge aktivnosti koje su posvećene razvoju poljoprivrede i unapređenju poljoprivredne proizvodnje te isto tako sve one projekte koji su bitni za razvoj ruralnog prostora.

“Nema ljepšeg i boljeg trenutka nego biti na otvorenju jednog ovakvog projekta jer je ovo dokaz kako Vlada Republike Hrvatske razmišlja o razvoju ruralnih prostora i svega onoga što je bitno za razvoj našeg društva. Upravo iz ove mjere financirano je više od 1100 projekata, samo dječjih vrtića više od 200.” – rekao je Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

 “Izrazito mi je drago da u ovom trenutku imamo još jedan primjer kako izgleda kada europski fondovi grade bolju Hrvatsku. Ovo je projekt koji grad Kutjevo čini jednim boljim mjestom za život i daje nadu u budućnost u cijeloj Slavoniji i svim krajevima koji su u posljednje vrijeme možda doživjeli određenu depopulaciju, ali s ovakvim projektima možemo vjerovati da će doživjeti prosperitetnu budućnost. Čestitam gradonačelniku Budimiru te svim njegovim suradnicima i svima onima koji su sudjelovali u izgradnji ovog projekta.” – rekao je Josip Aladrović, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Pročitano 2002 puta