Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 03 Rujan 2020 12:47

Snimanje za 55. Vinkovačke jeseni

 

Manifestacija Vinkovačkih jeseni kao čuvar tradicije, kulture i bogatstva hrvatskoga kraja ove će godine doživjeti svoje jubilarno 55. izdanje. Ova manifestacija jedinstveno je mjesto okupljanja ljubitelja tradicijske kulture i oživljavanja svega što su nam naši preci ostavili u naslijeđe. Priliku da prikažu svoj nastup dobilo je HKUD Slavonija Jakšić. Snimanje je održano na Trgu sv. Terezije Avilske, a dobrodošlicu i pozdrave uputio je župan Alojz Tomašević te zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

„Izuzetna mi je čast danas biti domaćin snimanju emisije za Vinkovačke jeseni te sam ponosan što će naš KUD Slavonija Jakšić predstavljati kulturnu baštinu naše Požeško-slavonske županije. Ponosan sam što ste danas ovdje, jer kada Vinkovačke jeseni spojimo sa Đakovačkim vezovima i našim požeškim Aurea festom - Zlatne žice Slavonije to je nešto što je kulturna baština ovoga kraja. Sretan sam i ponosan vidjeti mlade ljude koji nisu zaboravili nasljeđe svojih baka i djedova, roditelja, ono što su im usadili u srce, i to ne samo ovim prekrasnim narodnim nošnjama nego i predivnim glasom i stasom. Slavonija ima što pokazati, imamo kulturu i tradiciju, budućnost. Poručujem svim mladim ljudima da ne zaborave odakle dolaze bez obzira gdje su te da se uvijek vraćaju domu svome, na ognjište svojih otaca i djedova kako bi kulturu, tradiciju i bogatstvo ovih plodnih polja učinili još boljim.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

U svrhu poštivanja epidemioloških mjera i preporuka, a u cilju zaštite svih sudionika i posjetitelja, organizatori 55. Vinkovačkih jeseni odlučili su manifestaciju održati na način primjereniji trenutnoj situaciji, kratkim video predstavljanjima sudionika o tradicijskoj kulturi i običajima svakoga kraja koji će biti prikazani u okviru programa Svečanoga mimohoda 55. Vinkovačkih jeseni.

Pročitano 1448 puta