Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Nedjelja, 30 Kolovoz 2020 11:05

Aurea Fest Požega 2020. – Zlatne žice Slavonije

 

Održavanje Aurea Festa Požega, jedne od najvećih kulturnih manifestacija kontinentalne Hrvatske, nikad nije dolazilo u pitanje. Organizatori su učinili sve da se epidemiološke mjere tijekom održavanja festivala od 28. do 30. kolovoza provode na svakom koraku, a rizik za sudionike i goste smanji na najmanju moguću mjeru.

Glavni pokrovitelj festivala je Grad Požega, a supokrovitelj Požeško-slavonska županija ispred koje je na završnoj večeri festivala nazočan bio župan Alojz Tomašević. Gost Šimunova bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Uz izravan prijenos u programu Hrvatske radiotelevizije nastupila su brojna poznata imena, a to su: Slavonske lole, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac, Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Viktorija Kulišić Đenka, Blanka Došen, Ana Baketarić, The Dekle, Satir, Širok šor, Žeteoci, Šegrti, Šokci, Rubato, Ivan Štivić, Ansambl Hajo, Berde band, Luka Udjbinac i Željko Grozaj.

Najljepšim tekstom proglašen je tekst pjesme „Šokadijo moja ravna“ autora Branimira Jovanovca, a koju su izveli Šima Jovanovac i Darko Ergotić na festivalu Zlatne žice Slavonije 2019. godine. Od 2009. godine nagrada je tambura – bisernica. Ove godine, kao i prošle, bisernicu je izradio Franjo Juzbašić iz Županje.

Prema običaju, na kraju prekrasne večeri uslijedio je vatromet te je Šima Jovanovac obilježio je 55 godina karijere i pred brojnom požeškom publikom izveo niz svojih poznatih pjesama.

Pročitano 2375 puta