Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 28 Kolovoz 2020 10:29

Tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije

 

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije održao je tiskovnu konferenciju na temu COVID-19. “Vjerujemo i nadamo se da će se situacija po završetku godišnjih odmora normalizirati i vratiti na prijašnje stanje kako je bilo prije godišnjih odmora.” - rekao je Mato Matijević ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Potvrđeno je da na području Požeško-slavonske županije ima 40 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji se nalazi 38 osoba, a 2 osobe su hospitalizirane. Na posljednjem testiranju bilo je 106 uzoraka, od kojih su 2 pozitivna. Sva testiranja obavljaju se u Općoj županijskoj bolnici Požega i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Ukupno je testirano 5478 osoba.

“Želim izvijestiti javnost i medije da je čelnik stožera civilne zaštite PSŽ Vedran Neferović jučerašnjim testiranjem pozitivan na korona virus te je u izolaciji. Ne očekujemo druge rezultate s obzirom da se gosp. Neferović ovaj tjedan vratio sa godišnjeg odmora. Drago nam je da u našoj županiji i dalje nema velike ekspanzije u brojevima. Povodom održavanja Aurea Festa pozivam sve građane naše županije koji će posjetiti festival da drže socijalnu distancu, isto kao i na devetnicama u Pleternici radi svog zdravlja i zdravlja ljudi kojima smo okruženi. Čuvajmo jedni druge, čuvajmo sebe.” – rekao je župan Tomašević.

Ulogu čelnika nacionalnog stožera preuzet će Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te će sukladno svim smjernicama nacionalnog stožera održavati sastanke sa čelnicima civilnih stožera lokalne samouprave sa određenim zadaćama i ostalim aktivnostima.

Pročitano 1532 puta