Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 26 Kolovoz 2020 11:21

Župan u obilasku radova

 

Radove na tri velika gradilišta obišao je župan Alojz Tomašević, ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak te načelnici općine Velika Ivica Potočanac, Kaptola Mile Pavičić i zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva Ivica Malnar.

Radovi se izvode na LC 41027 Trenkovo-A.G. grada Požege , sanacija kolnika, a vrijednost radova iznosi 1.320.905,50 kuna. Izvođač radova je Osijek –Koteks d.d..

“Izgradnja ove ceste u dužini od 1.600 metara dovršena je sve do administrativnog dijela s gradom Požegom, a širina asfalta je 5 metara uz uređene bankine te se promet može normalno odvijati na ovoj dionici.” - rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.

“Dugi niz godina građani su tražili da se asfaltira spoj između Trenkova i Požege. Nakon prošlogodišnjeg zahtjeva prijedlog je usvojen i drago mi je što je došlo do realizacije ovog projekta. Općina Velika sudjeluje u financiranju s 20%. Zahvaljujem se županu što smo nastavili i dalje sa radom na osnovnoj školi gdje se radi parking, kao i na ostalim projektima u kojima nam županija pomaže u sufinanciranju radova.” – rekao je načelnik općine Velika Ivica Potočanac.

“U ovih sedam godina, ali i planom za ovu i slijedeću godinu bit će izgrađen značajan broj kilometara, uređenih i asfaltiranih kolnika, pješačkih staza, autobusnih stajališta. Bez obzira na poplave i epidemiološku situaciju izvođači su na vrijeme kvalitetno i stručno obavili radove. Ovo ljeto nije se stalo s radovima, već smo na prijedloge načelnika i gradonačelnika, iste usvajali, zajednički koordinirali i financirali projekte.” – rekao je župan Alojz Tomašević.

Na cesti Kaptol (ŽC 4101) – Alilovci – A.G. Grada Požege/Alilovci, radi se na izgradnji pješačke staze – osiguranju prometovanja pješaka. Vrijednost projekta iznosi 1.480.967,50 kuna, a duljina dionice izvođenja radova je 2200 m.

“Kroz naselje Alilovci gradi se pješačka staza širine 1,60m. Radove izvodi tvrtka Ceste Požega d.o.o. i Promet građenje d.o.o. iz Požege. U terminskom su planu, a rok završetka radova je sredinom mjeseca rujna.” – rekao je ravnatelj Mijo Jozak.

“Kao što je svima poznato, ova županijska prometnica je dosta kritična i  poznata po velikom broju prometnih nesreća, izlijetanju vozila te nažalost i smrtnim slučajevima. Najkritičnije toče su ulazak i izlazak iz mjesta. Ova staza značit će puno za stanovnike Alilovaca, posebno za sigurnost djece i učenika naše područne škole, odlazak mještana do trgovine i sl. Zahvaljujem županiji što su prihvatili naš prijedlog da idemo u ovu zajedničku investiciju, kako bismo riješili dugogodišnji problem.” – izjavio je Mile Pavičić.

“Ponosan sam i sretan što se u ovako lijepom mjestu radi nogostup, na zadovoljstvo svih mještana, a ponajviše radi njihove sigurnosti. Proteklih nekoliko godina izgradili smo 15-tak kilometara nogostupa na mjestima gdje se odvija brojan i ubrzan promet. Nećemo se zaustaviti na ovome, nego ćemo po ovom načinu zajedničkog financiranja gradnje raditi i dalje.” - rekao je župan Alojz Tomašević.

Jedna on najvećih financijskih investicija su radovi na cesti DC 34-Moslavački Krčenik-Zdenci-Orahovica-Kutjevo-Pleternica (DC38), građenje građevine infrastrukturne namjene prometnog sustava 2. skupine – kružni tok. Vrijednost projekta iznosi 1.744.080,80 kuna.

“Ovaj projekt radimo u suradnji s gradom Kutjevom, koji je ishodio građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju. Dolazilo je do kolizije u prometu i najbolje rješenje bilo je izgradnja rotora. Rok završetka radova je početak desetog mjeseca. Radovi su u posljednje vrijeme intenzivirani te se nadamo da će završiti čak i prije roka.” - rekao je gospodin Jozak.

Zamjenik gradonačelnika grada Kutjeva Ivica Malnar uz zahvale županiji i ŽUC-u rekao je kako je u zadnje tri godine ovo druga velika investicija te da su u posljednjih 6 godina napravili brojne projekte po pitanju izgradnje cesta i staza, a uz veliku pomoć ŽUC-a i Županije. “Nadamo se da ćemo od projekata koji se rade u našem gradu imati bolji turistički efekt te bolju financijsku zaradu od čega će i naši vinari i obiteljska poljoprivredna gospodarstva imati financijske koristi.”

“Kutjevo u pravom smislu riječi postaje grad. Nećemo stati sa radovima. Projektom “Kuće graševine” Kutjevo će postati i prijestolnica graševine i mjesto gdje ćemo turiste moći zadržati i više dana." - rekao je župan Alojz Tomašević.

 

 

Pročitano 1694 puta